Een heerlijke romige maar toch vegan soep met lekker veel smaak! Pindasoep meets wortelsoep, met een lekker tropisch accent van de kokos.
Romige pindasoep met groente
Er zit trouwens ook nog tomaat in, dus terwijl je van deze heerlijk romige soep eet, krijg je ook nog eens een bak groente binnen. Een meer dan geslaagd experiment dus, dat ik deze maakte.
Ik gooi er overigens ook sambal in, maar hoe pittig je de soep wilt, is natuurlijk helemaal aan jou. De wortel en de kokos maken de soep vrij zoet, dus het kan wel wat pit hebben, maar pas het vooral aan je eigen smaak aan. Zeker als er kinderen mee-eten is dat wel handig, is mijn ervaring.
Zo maak je Vegan wortel-pindasoep met kokos voor 2 personen:
- Kooktijd: 20 minuten
- 400 gr wortel
- 1 ui
- 1 el neutrale olie
- 2 el pindakaas
- sambal naar smaak (ik deed 2 tl heul pittige)
- 200 ml romige kokosmelk (geen kokosdrink!)
- 400 gr bliktomaat
- 100 ml water
- flinke snuf zout
- limoensap naar smaak
- pinda’s en koriander om te garneren
Zo maak je het
Snijd de wortel en de ui. Fruit de ui in de olie tot hij glazig ziet. Voeg dan de wortel toe en bak op rustig vuur tot hij zacht begint te worden.
Pindasoep met wortel
Voeg dan de pindakaas, sambal, kokosmelk (ik gebruik deze), tomaat, water en zout toe en laat 10 minuten rustig pruttelen.
Pureer de soep in de blender of met een staafmixer superglad en romig.
Proef en maak op smaak met limoensap. Voeg nog wat water toe als je de soep nog te dik vindt.
Garneer met pinda’s en koriander.
Laat hier weten wat je er van vindt