Kookboekrecensie Simply van Sabrina Ghayour

Een paar weken geleden stond de postbode op de stoep met een kookboek waar ik letterlijk al máánden naar uitkeek: Simply van Sabrina Ghayour. Simply is net als Persiana, Sirocco, Feasts en Bazaar weer een feest van heerlijke gerechten geïnspireerd door de Perzische keuken.

Wees gewaarschuwd, want dit boek heeft een groot nadeel. Als je dit boek eenmaal in handen hebt, is het verdomd lastig om te stoppen met eruit koken. In de eerste week dat ik het boek in huis had, stonden daaruit al vijf gerechten op het menu, en de week daarop nog eens twee.

Kookboekrecensie Simply Sabrina Ghayour

Daardoor kan ik nu een hele degelijke recensie schrijven én uit de grond van mijn hart zeggen dat dit boek klopt. De receptuur, de ingrediënten én de combinaties van gerechten die onderaan elk recept worden voorgesteld: alles is raak. Zo aten wij de zalm met yoghurt uit de oven met de maast-o-esfenaj (spinazie met yoghurt). Het leek mij veel te veel yoghurt, maar het was waanzinnig lekker samen.

Geweldige smaken Simply

De courgettefritters met tomaten-pindasalade waren ook heerlijk, en wat een goed idee om iedereen zelf feta over de fritters te laten kruimelen, zodat iedereen precies zoveel feta heeft als hij wil.

Tomatensalade met pinda's

En een stoofschotel van kidneybonen en zoete aardappel, wordt dat niet heel Mexicaans? Nee hoor, niet als je het gerecht met o.a. kaneel en kurkuma maakt, en afmaakt met die geniale hete muntolie!

Kookboek Simply

De fotografie in Simply vind ik erg smakelijk: een stuk rustiger dan in bijvoorbeeld Plants Only Kitchen, en lekker clean. Veel gerechten zijn nog in de pan gefotografeerd, wat een lekker huiselijk effect geeft.

De index is iets minder praktisch dan ik va Good Cook gewend ben: achter sommige ingrediënten in de index staan alleen paginanummers in plaats van alle gerechten. Dat is dan ook wel meteen het énige (andere) nadeel dat ik aan dit boek.

Conclusie recensie kookboek Simply

De bovenstaande recensie kan uiteraard maar tot één conclusie leiden: koop dat boek! Of beter, koop er twee, eentje om cadeau te doen. Liefst natuurlijk bij je plaatselijke boekhandel, maar het kan ook via bol.com. Simply kost €25,95.

P.S. De linkjes naar bol.com zijn gesponsord. Kost jou niks extra, levert mij wel wat commissie op. Win-win!

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt