Emma’s weekmenu – week 43

Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022

Ik schrijf met enige regelmaat óver weekmenu’s maken, maar de meeste mensen doen hun inspiratie op door te kijken wat anderen dóen. Mijn weekmenu’s delen is dan ook de makkelijkste manier om jullie te inspireren! Hieronder vind je mijn weekmenu voor week 43.

Weekmenu met nieuwe recepten

Ook deze week kook ik meerdere gerechten van Sabrina Ghayour. Haar nieuwste boek Simply is net verschenen, maar haar eerdere boeken Persiana, Sirocco, Feasts en Bazaar zijn ook geweldig!

Weekmenu

Weekmenu 43

Maandag: Zelfgemaakte bolognese is echt altijd lekker, dus die staat weer eens op het menu. Al dat thuiswerken heeft bovendien als voordeel dat we ook thuis lunchen, dus maak ik een heerlijke soep van knolselderij.

Koken voor de vriezer

Dinsdag: stoofschotel van kidneybonen en zoete aardappel uit Simply. Ik ben héél benieuwd naar deze.

Woensdag: Ik kook uit Bazaar van Sabrina Ghayour, namelijk pasta met paddenstoelen en tahin, met geroosterde romanesco ernaast. Ik zag hem online voorbij komen, en ik vind het heerlijk klinken.

Donderdag: een klassiekertje, namelijk chili met andijvie. Klinkt voor veel mensen bizar, is vooral bizar lekker.

Vrijdag: rijstsalade met pompoen en granaatappel, ook weer uit Bazaar. Ik ben dol op granaatappel, zowel in salades als in drankjes. Ook pompoen in salade vind ik heerlijk, dus ik ben heel benieuwd wat ik van deze combinatie ga vinden.

Zaterdag: de kindjes gaan een nachtje uit logeren, dus we eten lekker met zijn tweetjes. We gaan lekker bestellen bij één van onze favoriete restaurants!

weekmenu 43
week

Zondag: een klassieker die heel hard aan nieuwe foto’s toe is, is mijn risotto met spruitjes en spekjes. Als dat geen goede reden is om hem weer eens te maken… ;) Daarnaast een verrassende salade van andijvie en peer (uit eigen tuin!).

Zelf een weekmenu samenstellen

Wil je zelf je eigen weekmenu samenstellen? Download dan mijn vernieuwde gratis weekmenuplanner!

P.S. De linkjes naar bol.com zijn gesponsord. Kost jou niks extra, levert mij wel wat commissie op. Win-win!

Black Friday 2022Black Friday 2022

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt