Het delen van onze weekmenu’s heeft eventjes stilgelegen. Niet omdat we niet aten hoor, maar omdat het een béétje druk was met ons nieuwe huis. Inmiddels is de aannemer volop bezig en is de rust in huis weer een beetje teruggekeerd. Hoog tijd dus om mijn weekmenu voor week 42 met jullie te gaan delen!

Weekmenu vol nieuwe recepten
Deze week staat een beetje in het teken van mijn nieuwste kookboek. Van de uitgever kreeg ik het nieuwste boek van één van mijn favoriete kookboekenschrijvers, Sabrina Ghayour. Simply is net als Persiana, Sirocco, Feasts en Bazaar weer een feest van heerlijke gerechten geïnspireerd door de Perzische keuken. Een recensie van het boek verschijnt uiteraard binnenkort hier op de site!

Weekmenu 42
Maandag: Er mag weer eens een klassieker opnieuw op de foto! Dit keer de tarte tatin van wortel. Al jaren favoriet bij onszelf én veel van mijn lezers, maar de foto’s die er nu bij staan, kunnen écht niet meer. Een prima reden om dit heerlijke gerecht weer eens op tafel te zetten dus.
Dinsdag: Als eerste maak ik uit mijn nieuwe boek een salade met tomaat en pinda’s, plus courgettefritters.

Woensdag: Ik kook vrolijk verder uit Simply, met maast-o-esfenaj (spinazie met yoghurt) en zalm uit de oven.
Donderdag: alweer een gerecht dat een nieuwe foto nodig heeft, namelijk mijn overheerlijke romige knolselderijsoep met maïs.
Vrijdag: Koolsla met appel en rozenwater uit Heel veel veg, paprika-walnotensaus uit Simply en daarbij denk ik couscous met peulvruchten. Misschien nog iets van halloumi erbij, maar dat zien we wel.
Zaterdag: Prei met vinaigrette uit De makkelijke Franse keuken vooraf en daarna steak tartines uit Simply! Als toetje maak ik denk ik tarte tatin.
Zondag: Vietnamese tofuburgers uit Plants Only Kitchen, met daarnaast een simpele koolsla van Chinese kool.
Zelf een weekmenu samenstellen
Wil je zelf je eigen weekmenu samenstellen? Download dan mijn vernieuwde gratis weekmenuplanner!
P.S. De linkjes naar bol.com zijn gesponsord. Kost jou niks extra, levert mij wel wat commissie op. Win-win!
Hoe maak je een smakelijk weekmenu in de herfst?
De herfst is volle bak begonnen, dus de herfstgroenten vliegen ons om de oren. Tenminste,…
Emma’s weekmenu – week 43
Ik schrijf met enige regelmaat óver weekmenu’s maken, maar de meeste mensen doen hun inspiratie…
Emma’s weekmenu – week 34
Emma’s weekmenu voor week 34 alweer. De zomer vliegt voorbij, maar gelukkig zijn er nog…
Emma’s weekmenu – week 33
Pffffffff. Ik houd écht van warmte. Echt heel veel. Maar zelfs ik vind dit een…
Emma’s weekmenu – week 32
Een nieuwe week, en dus tijd voor een nieuwe editie van Emma’s weekmenu, voor week…
Emma’s weekmenu – week 31
Sinds we een abonnement op de groentetas van Kievit hebben, zie ik altijd een beetje…
Emma’s weekmenu – week 30
Ter inspiratie voor iedereen die inspiratie zoekt, en natuurlijk gewoon voor iedereen die nieuwsgierig is…
Emma’s weekmenu – week 29
Over tot Emma’s weekmenu, na een fantastische verlate verjaardagslunch met salmorejo als amuse, daarna brood…
Em’s weekmenu – week 28
Van heel veel kanten hoor ik dat de inspiratie voor een weekmenu vinden vaak het…
Em’s weekmenu – week 27
Na al die artikelen over weekmenu’s, leek het me leuk om jullie mijn weekmenu’s mee…
Laat hier weten wat je er van vindt