Emma’s weekmenu – week 42

Het delen van onze weekmenu’s heeft eventjes stilgelegen. Niet omdat we niet aten hoor, maar omdat het een béétje druk was met ons nieuwe huis. Inmiddels is de aannemer volop bezig en is de rust in huis weer een beetje teruggekeerd. Hoog tijd dus om mijn weekmenu voor week 42 met jullie te gaan delen!

Weekmenu

Weekmenu vol nieuwe recepten

Deze week staat een beetje in het teken van mijn nieuwste kookboek. Van de uitgever kreeg ik het nieuwste boek van één van mijn favoriete kookboekenschrijvers, Sabrina Ghayour. Simply is net als Persiana, Sirocco, Feasts en Bazaar weer een feest van heerlijke gerechten geïnspireerd door de Perzische keuken. Een recensie van het boek verschijnt uiteraard binnenkort hier op de site!

Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Emma's weekmenu - week 42

Weekmenu 42

Maandag: Er mag weer eens een klassieker opnieuw op de foto! Dit keer de tarte tatin van wortel. Al jaren favoriet bij onszelf én veel van mijn lezers, maar de foto’s die er nu bij staan, kunnen écht niet meer. Een prima reden om dit heerlijke gerecht weer eens op tafel te zetten dus.

Dinsdag: Als eerste maak ik uit mijn nieuwe boek een salade met tomaat en pinda’s, plus courgettefritters.

Tomatensalade met pinda's

Woensdag: Ik kook vrolijk verder uit Simply, met maast-o-esfenaj (spinazie met yoghurt) en zalm uit de oven.

Donderdag: alweer een gerecht dat een nieuwe foto nodig heeft, namelijk mijn overheerlijke romige knolselderijsoep met maïs.

Vrijdag: Koolsla met appel en rozenwater uit Heel veel veg, paprika-walnotensaus uit Simply en daarbij denk ik couscous met peulvruchten. Misschien nog iets van halloumi erbij, maar dat zien we wel.

Zaterdag: Prei met vinaigrette uit De makkelijke Franse keuken vooraf en daarna steak tartines uit Simply! Als toetje maak ik denk ik tarte tatin.

Zondag: Vietnamese tofuburgers uit Plants Only Kitchen, met daarnaast een simpele koolsla van Chinese kool.

Zelf een weekmenu samenstellen

Wil je zelf je eigen weekmenu samenstellen? Download dan mijn vernieuwde gratis weekmenuplanner!

P.S. De linkjes naar bol.com zijn gesponsord. Kost jou niks extra, levert mij wel wat commissie op. Win-win!

Black Friday 2022Black Friday 2022

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt