Emma’s weekmenu – week 42

Het delen van onze weekmenu’s heeft eventjes stilgelegen. Niet omdat we niet aten hoor, maar omdat het een béétje druk was met ons nieuwe huis. Inmiddels is de aannemer volop bezig en is de rust in huis weer een beetje teruggekeerd. Hoog tijd dus om mijn weekmenu voor week 42 met jullie te gaan delen!

Weekmenu

Weekmenu vol nieuwe recepten

Deze week staat een beetje in het teken van mijn nieuwste kookboek. Van de uitgever kreeg ik het nieuwste boek van één van mijn favoriete kookboekenschrijvers, Sabrina Ghayour. Simply is net als Persiana, Sirocco, Feasts en Bazaar weer een feest van heerlijke gerechten geïnspireerd door de Perzische keuken. Een recensie van het boek verschijnt uiteraard binnenkort hier op de site!

Emma's weekmenu - week 42

Weekmenu 42

Maandag: Er mag weer eens een klassieker opnieuw op de foto! Dit keer de tarte tatin van wortel. Al jaren favoriet bij onszelf én veel van mijn lezers, maar de foto’s die er nu bij staan, kunnen écht niet meer. Een prima reden om dit heerlijke gerecht weer eens op tafel te zetten dus.

Dinsdag: Als eerste maak ik uit mijn nieuwe boek een salade met tomaat en pinda’s, plus courgettefritters.

Tomatensalade met pinda's

Woensdag: Ik kook vrolijk verder uit Simply, met maast-o-esfenaj (spinazie met yoghurt) en zalm uit de oven.

Donderdag: alweer een gerecht dat een nieuwe foto nodig heeft, namelijk mijn overheerlijke romige knolselderijsoep met maïs.

Vrijdag: Koolsla met appel en rozenwater uit Heel veel veg, paprika-walnotensaus uit Simply en daarbij denk ik couscous met peulvruchten. Misschien nog iets van halloumi erbij, maar dat zien we wel.

Zaterdag: Prei met vinaigrette uit De makkelijke Franse keuken vooraf en daarna steak tartines uit Simply! Als toetje maak ik denk ik tarte tatin.

Zondag: Vietnamese tofuburgers uit Plants Only Kitchen, met daarnaast een simpele koolsla van Chinese kool.

Zelf een weekmenu samenstellen

Wil je zelf je eigen weekmenu samenstellen? Download dan mijn vernieuwde gratis weekmenuplanner!

P.S. De linkjes naar bol.com zijn gesponsord. Kost jou niks extra, levert mij wel wat commissie op. Win-win!

weekmenu 43

Emma’s weekmenu – week 43

Ik schrijf met enige regelmaat óver weekmenu’s maken, maar de meeste mensen doen hun inspiratie op door te kijken wat anderen dóen. Mijn weekmenu’s delen…
Emma's weekmenu week 34

Emma’s weekmenu – week 34

Emma’s weekmenu voor week 34 alweer. De zomer vliegt voorbij, maar gelukkig zijn er nog genoeg zomerse ingrediënten om mee te koken. Deze week komt…
Emma's weekmenu 33

Emma’s weekmenu – week 33

Pffffffff. Ik houd écht van warmte. Echt heel veel. Maar zelfs ik vind dit een beetje te veel van het goeie. Ik zit dit te…

Emma’s weekmenu – week 32

Een nieuwe week, en dus tijd voor een nieuwe editie van Emma’s weekmenu, voor week 32! Iets later dan ik gepland had, want het kostte…
Emma's weekmenu 31

Emma’s weekmenu – week 31

Sinds we een abonnement op de groentetas van Kievit hebben, zie ik altijd een beetje op tegen hartje zomer. Niet omdat ik niet van zomer…
Emma's weekmenu 30

Emma’s weekmenu – week 30

Ter inspiratie voor iedereen die inspiratie zoekt, en natuurlijk gewoon voor iedereen die nieuwsgierig is wat een foodblogger nou zoal eet: Emma’s weekmenu van week…
Weekmenu 29

Emma’s weekmenu – week 29

Over tot Emma’s weekmenu, na een fantastische verlate verjaardagslunch met salmorejo als amuse, daarna brood met feta brûlée uit TLV, hummus en baba ganoush van…
Weekmenu 28

Em’s weekmenu – week 28

Van heel veel kanten hoor ik dat de inspiratie voor een weekmenu vinden vaak het lastigst is. Daarom deel ik graag Em’s weekmenu van deze…
Em's weekmenu

Em’s weekmenu – week 27

Na al die artikelen over weekmenu’s, leek het me leuk om jullie mijn weekmenu’s mee te laten kijken. Hierbij dan ook het eerste Em’s weekmenu!…

Gepubliceerd op 11 oktober 2020

Over Emma van der Deijl

Ik maak gerechten voor echte mensen met echte levens. Simpel, snel en smakelijk.
Ik kook graag, vaak en veel. Ook op dagen met weinig tijd. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

Lees Interacties

Leave A Reply

NIEUW! Em's real food nieuwsbrief!
Schrijf je snel in!

Maximaal 1x per maand inspiratie van Emma in je mailbox.