Kookboekrecensie – Persiana Elke Dag

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Als je mij al langer volgt, weet je het wel: ik ben dol op de boeken van Sabrina Ghayour. Ik was dan ook uitermate benieuwd naar haar laatste boek Persiana Elke Dag. En ik werd niet teleurgesteld: Persiana Elke Dag is weer net zo’n parel als haar eerdere kookboeken.

Het grootste verschil met haar eerdere boeken is de toevoeging aan de titel: Elke Dag. Zoals Sabrina zelf zegt, het zijn echt niet alleen maar gerechten die in een kwartiertje op tafel staan, maar het zijn wel recepten die echt voor drukke dagen bedoeld zijn. Dat past dus precies in mijn straatje!

Persiana Elke Dag

Koken uit Persiana Elke Dag

Zoals je al op de foto’s kunt zien, is ook dit weer een boek waar ik héél veel uit wil maken. Ik ben alvast begonnen met de kaneelbroodjes met tahin (megahit hier!), de salade met courgette, appel en feta, de zwartoogbonen met tomaat en ‘nduja (soort fancy baked beans) en de muhammara.

En geloof mij: ze waren allemaal top, en allemaal écht Sabrina. Via haar boeken – en door een kookworkshop die ik in 2016 bij haar volgde – heb ik Sabrina leren kennen als een vrolijke, gezellige vrouw die rustig technieken en smaken uit de hele Méditerranée combineert en er een eigen draai aan geeft. Ze krijgt het dan ook nog voor elkaar om het allemaal zó op te schrijven dat het er vreselijk maakbaar uitziet, en dat is in dit boek niet anders

Verder staan op mijn lijstje onder meer nog de tomatensalade met olijven en granaatappel, de bloody mary kip, de zeebaars met za’atar, de aubergines met granaatappellak, de bulgur uit de oven (dit concept, maar dan Perzisch), de lamsstoofpot met dadels en de rabarbertrifle! Genoeg te doen dus.

Recensie Persiana Elke Dag

Fotografie Persiana Elke Dag

Zoals bij alle boeken van Sabrina is de fotografie (door Kris Kirkham) zo goed dat het water me meteen in de mond loopt. Dat is geen sinecure, want er staan heel veel bruine gerechten in het boek, en die mooi op de foto krijgen valt niet mee.

De index is zoals altijd bij GoodCook lekker compleet en overzichtelijk, en de vertaling leest lekker weg.

Recensie Persiana Elke Dag

Conclusie

Houd je net als ik van de kookboeken van Sabrina Ghayour, dan mag dit exemplaar zeker niet ontbreken in je boekenkast. Ken je Sabrina nog niet, dan is dit boek perfect om kennis te maken, want de recepten zijn écht makkelijk te bereiden, en hebben die overduidelijke touch van Sabrina!

Persiana Elke Dag is uitgegeven door Good Cook en kost €27,50. Het boek is te koop bij je lokale boekhandel en natuurlijk op bol.com.

P.S. Ik heb dit boek van de uitgever toegezonden gekregen om een recensie te schrijven. De linkjes naar bol.com is een affiliate link. Dat betekent dat wanneer je via die link bestelt, ik een een beetje commissie krijg, zonder dat jij extra betaalt. Daar maak je me dus erg blij mee!

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt