Kokosrijst met garnalen en broccoli

Kokosrijst met garnalen en broccoli

Kokosrijst met garnalen en broccoli op mijn manier, met een snelle review van het boek Lekker Gezond van Ellemieke Vermolen erbij.
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Van uitgeverij Kosmos kreeg ik onlangs het boek Lekker Gezond van Ellemieke Vermolen toegestuurd. Daarin stond een recept voor kokosrijst met garnalen dat me lekker leek. Natuurlijk kon ik het niet laten om het flink te tweaken, en dat werd deze kokosrijst met garnalen en broccoli. Bijzonder smakelijk voor volwassenen maar ook, zoals bedoeld in het boek, zeer geschikt voor kinderen.

Kokosrijst met garnalen en broccoli

Het boek begint trouwens met allerlei tips om gezond te eten met je gezin. Superhandig, en het deel over etiketten lezen vind ik echt enorm nuttig. Dit zou iedereen gewoon moeten weten!

Kokosrijst met broccoli en garnalen

Ik koos er dus voor om kokosrijst met garnalen te maken, maar zo op het oog vond ik de smaakmakers daarin niet zo spannend. Dit boek is mijns inziens meer gericht op de wat minder spannende eters, en dat zie je terug in de recepturen.

Kokosrijst met garnalen en broccoli

Mijn favoriete kokosrijst

Ik pimpte het recept uit het boek door mijn favoriete smaakmakers voor kokosrijst aan de rijst toe te voegen, plus koriander, gember en limoen bij de broccoli te doen. Het recept zoals overgenomen uit het boek is trouwens voor 4 volwassenen. Niet erg, want zo had ik de volgende dag nog een portie, maar halveer de boel dus als je met zijn tweeën eet.

Kookboeken voor gezinnen

Dus moet je één gezinskookboek kiezen, dan zou ik zelf absoluut voor Bistro Manon van Manon Proper kiezen. De smaken en gerechten daarin vind ik domweg spannender. Ik weet bovendien prima hoe ik mijn kinderen gezond kan laten eten. Ben je juist op zoek naar recepten voor kinderen die wat minder lusten, dan is Lekker Gezond wel wat. Minder spannende smaken, en bovendien veel handvatten om je kind(eren) gezonder te laten eten!

https://partner.bol.com/click/click?p=2&t=url&s=41374&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fnl%2Fp%2Flekker-gezond%2F9300000041327557%2F&name=Lekker%20Gezond!%2C%20Ellemieke%20Vermolen&subid=recept%2Breview

Zo maak je kokosrijst met garnalen en broccoli voor 4 volwassenen:

 • Kooktijd: 30 minuten
 • 5 cm verse gember
 • 200 ml kokosmelk
 • 400 ml water
 • 1/2 tl fijn zout
 • 4 blaadjes djeroek poeroet (limoenblaadjes, te koop bij de toko)
 • 250 gr zilvervliesrijst
 • 400 gr broccoli
 • 1 tl korianderzaad
 • 2 tl sesamolie
 • 400 gr garnalen
 • 400 gr doperwten (diepvries)
 • 1 limoen
 • verse koriander

Zo maak je het

Makkelijke kokosrijst

Snijd 2 cm van de gember in plakjes en doe deze met de kokosmelk, het water, het zout en de djeroek poeroet in een kookpan. Breng aan de kook en voeg wanneer de boel kookt de rijst toe. Laat de rijst 8 minuten koken.

Snijd ondertussen de broccoli in kleine stukjes en hak de rest van de gember fijn. Verhit een lege wok en rooster hierin het korianderzaad 2 minuten. Giet het in een vijzel en maal fijn.

Kokosrijst met broccoli

Verhit dan de sesamolie in de wok en bak de fijngehakte gember 1 minuut. Voeg dan de broccoli toe. Roerbak tot hij felgroen wordt. Voeg dan 2 el water toe, draai het vuur laag en zet een deksel op de pan zodat de broccoli even kan stomen.

Doe wanneer de rijst 8 minuten gekookt heeft de erwtjes bij de rijst in de pan en schep om. Laat 5 minuten mee garen. Doe daarna de rijst en de garnalen in de wok bij de broccoli.

Kokosrijst met garnalen

Laat alles op middelhoog vuur door en door heet worden terwijl je regelmatig omschept. Maak op smaak met vers limoensap naar smaak en bestrooi voor het serveren met koriander.

P.S. De link naar bol.com in dit artikel  is een affiliate link. Dat betekent dat wanneer je via die link bestelt, ik een een beetje commissie krijg, zonder dat jij extra betaalt. Daar maak je me dus erg blij mee!

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt