Knolselderijsoep met curry en maïs

Woooeeeehooooeee!!! Dit recept voor knolselderijsoep met curry en maïs is mijn 200e recept! Super feestelijke recepten publiceerde ik vorige week al, dus des te meer reden om als dit jubileumrecept een echt EM’s REAL FOOD gerecht te kiezen: niet moeilijk, wel snel, ontzettend lekker en met een flink shot groenten. Daarnaast is deze soep ook nog eens vegan, maar dat is eigenlijk meer toeval.

Knolselderijsoep met maïs

Soep van knolselderij

Deze knolselderijsoep met curry en maïs is heerlijk pittig door de kruiden, romig en fluweelzacht door de knolselderij en heeft een fijne bite door de maïs. Hij vult ook nog eens goed, dus het is een echte maaltijdsoep, die door de kruiden ook nog eens heerlijk verwarmend is bij koud weer.

Indiase knolselderijsoep met curry

Ik gebruik trouwens meestal curry madras van Jonnie Boer, maar ik ben ook dol op kerriepoeder masala van Dille & Kamille. Dit is een behoorlijk vullende soep, maar natuurlijk is brood er lekker bij. Ik kiest het liefst voor (zelfgemaakte) naan, maar ook pita’s zijn hier heerlijk bij.

Knolselderijsoep met maïs

Zo maak je 4 kommen knolselderijsoep met curry en maïs:

  • Kooktijd: 35 minuten
  • 1/2 el mosterdzaad
  • 1 ui
  • 3 el currypoeder
  • 1 flinke knolselderij, 800-900 gr
  • 1 groentebouillontablet
  • 200 ml kokosmelk
  • 1/2 el mosterdzaad
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 blikje maïs, afgespoeld en uitgelekt
  • Optioneel, ter garnering: verse koriander, pitabrood

Zo maak je het

Soep met curry maken

Verhit een hoge soeppan zonder vet op middelhoog vuur. Doe hierin het mosterdzaad en het komijnzaad en laat dit rustig poffen. De mosterdzaadjes zullen een heel eind omhoog springen, maar dat hoort zo. Pas wel goed op, de mosterdzaadjes worden grijs door het poffen, maar voor je het weet zijn ze zwart en dan moet je opnieuw beginnen.

Snijd ondertussen de ui en de schoongemaakte knolselderij in grove stukken. Voeg wanneer bijna alle zaadjes gepoft zijn een scheut olie en het currypoeder toe. Roer even los en voeg dan de ui toe en fruit even mee. Doe zodra de inhoud van de pan heerlijk begint te geuren de knolselderij erbij. Voeg dan de bouillontablet, 750 ml kokend water en de kokosmelk toe.

Knolselderijsoep

Breng het geheel aan de kook. Laat koken tot de knolselderijstukken door en door zacht zijn, dit duurt ongeveer 15-20 minuten. Hak ondertussen de peterselie of koriander grof.

Haal wanneer de knolselderij zacht is de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel. Vind je de soep te dik, voeg dan nog wat water toe.

Voeg daarna het grootste deel van de maïs toe en warm die nog even mee. Garneer de soep met de gehakte peterselie of koriander en met de achtergehouden maïs.

Tip

Meer zin in een gladde soep? Voeg dan de maïs toe voor je de soep pureert.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Gepubliceerd op 16 december 2015

Over Emma van der Deijl

Ik maak gerechten voor echte mensen met echte levens. Simpel, snel en smakelijk.
Ik kook graag, vaak en veel. Ook op dagen met weinig tijd. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

Lees Interacties

Leave A Reply

NIEUW! Em's real food nieuwsbrief!
Schrijf je snel in!

Maximaal 1x per maand inspiratie van Emma in je mailbox.