Knolselderijsoep met curry en maïs

Woooeeeehooooeee!!! Dit recept voor knolselderijsoep met curry en maïs is mijn 200e recept! Super feestelijke recepten publiceerde ik vorige week al, dus des te meer reden om als dit jubileumrecept een echt EM’s REAL FOOD gerecht te kiezen: niet moeilijk, wel snel, ontzettend lekker en met een flink shot groenten. Daarnaast is deze soep ook nog eens vegan, maar dat is eigenlijk meer toeval.

Soep van selderij

Deze knolselderijsoep met curry en maïs is heerlijk pittig door de kruiden, romig en fluweelzacht door de knolselderij en heeft een fijne bite door de maïs. Hij vult ook nog eens goed, dus het is een echte maaltijdsoep, die door de kruiden ook nog eens heerlijk verwarmend is bij koud weer.

Wat at EM - weekmenu 50

Bereiding: 35 minuten

Ingrediënten voor 4 kommen knolselderijsoep met curry en maïs:

  • 1 flinke knolselderij, in brokken gesneden (ik hield na het schoonmaken 600 gr vruchtvlees over)
  • 1 ui, in grove stukken
  • 1 groentebouillontablet
  • 200 ml kokosmelk
  • 1/2 el mosterdzaad
  • 1 tl komijnzaad
  • 3 el garam masala (currypoeder dus)
  • 1 blikje maïs, afgespoeld en uitgelekt
  • Optioneel, ter garnering: verse koriander, pitabrood

Wat vond je van dit recept? 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Loading...

Soep met curry maken

Verhit een hoge soeppan zonder vet op middelhoog vuur. Doe hierin het mosterdzaad en het komijnzaad en laat dit rustig poffen. De mosterdzaadjes zullen een heel eind omhoog springen, maar dat hoort zo. Pas wel goed op, de mosterdzaadjes worden grijs door het poffen, maar voor je het weet zijn ze zwart en dan moet je opnieuw beginnen.

Knolselderijsoep met curry en maïs

Voeg wanneer bijna alle zaadjes gepoft zijn een scheut olie en de garam masala toe. Roer even los en voeg dan de ui toe en fruit even mee. Doe zodra de inhoud van de pan heerlijk begint te geuren de knolselderij erbij. Voeg dan de bouillontablet, 750 ml kokend water en de kokosmelk toe.

Knolselderijsoep met curry en maïs

Knolselderijsoep

Breng het geheel aan de kook. Laat koken tot de knolselderijstukken door en door zacht zijn, dit duurt ongeveer 15-20 minuten. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel. Voeg de maïs toe en warm die nog even mee.

Knolselderijsoep met curry en maïs

Ter garnering gebruikte ik pitachips: snijd daarvoor een pitabroodje doormidden en rooster de helften afzonderlijk in een broodrooster. Scheur vervolgens tot pitachips en strooi die – met wat gehakte koriander – over de soep.

Tip

Geen zin in bite (of bijvoorbeeld net bij de kaakchirurg geweest)? Voeg dan de maïs toe voor je de soep pureert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.