Tuinbonen met citroen en room

Tuinbonen met citroen en room

Deze tuinbonen met citroen en room zijn een heerlijk bijgerecht. De frisse crème fraîche en citroen zijn heerlijk bij de aardse tuinbonen.
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

UPDATE: Met room en citroen is mijn favoriete bereidingswijze van tuinbonen. Om ze lekker te laten shinen, heb ik ze in 2021 van nieuwe fotografie voorzien!

Tuinbonen met citroen en room

Tuinbonen zoals vroeger

Ik ben dol op tuinbonen! Ieder jaar ben ik weer blij als het seizoen begint, want vers vind ik ze het allerlekkerst. Deze tuinbonen met citroen en room zijn een eigen versie van een recept dat mijn moeder vroeger vaak maakte. De frisse crème fraîche en citroen zijn heerlijk bij de aardse tuinbonen. Dit gerecht is heerlijk bij bijvoorbeeld kabeljauw met spek uit de oven, maar ook een stukje vlees of bijvoorbeeld een een salade en brood zijn er lekker bij.

Tuinbonen met citroen en room

Tuinbonen doppen

Tuinbonen uit de vriezer zijn vaak wat stugger, dus die dop ik doorgaans dubbel.Tuinbonen doppen is even een klusje, maar ik vind het altijd wel rustgevend. En anders gebruik je dus lekker gedopte bonen.

Zo maak je tuinbonen met citroen en room voor 2 personen:

  • Voorbereidingstijd: 20 minuten
  • Kooktijd: 20 minuten
  • 1,5 kilo ongedopte tuinbonen of 400 gr ontdooide tuinbonen uit de diepvries
  • 1 sjalot of kleine ui
  • 3 el crème fraîche
  • 1 citroen

Zo maak je het

Je eigen boontjes doppen

Begin met het doppen van de tuinbonen. Ik ben daar doorgaans in ongeveer 20 minuten mee klaar. Doe je het samen, dan gaat het natuurlijk veel sneller. Hoe dan ook is het een gezellig klusje, lekker met een muziekje aan of aan de tuintafel!

Tuinbonen met citroen en room bereiden

Breng een  pan water aan de kook met een flinke snuf zout. Spoel de gedopte tuinbonen af onder de kraan en doe ze in de pan. Kook de bonen in ongeveer 10 minuten gaar. Giet ze daarna goed af.

Snipper ondertussen de sjalot en smelt in een koekenpan, hapjespan of wok een klein klontje boter. Fruit hierin de sjalot zacht en glazig, maar zorg dat hij niet kleurt. Rasp de schil van de citroen en pers de citroen daarna uit.

Doe de uitgelekte tuinbonen bij de ui. Voeg direct de crème fraîche toe en roer om tot deze mooi gesmolten is. Voeg dan de citroenrasp en 1 el citroensap toe. Proef en maak op smaak met zout, peper en eventueel meer citroensap.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 4.8 / 5. Aantal: 4

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Reacties

Laat hier weten wat je er van vindt