Sparkling Americano

Sparkling Americano

Een heerlijk verfrissende ijskoffie: sparkling Americano! Lichter dan ijskoffie met (plantaardige) melk, en bruisend!

Mijn nieuwe favoriete ijskoffie: sparkling Americano. Mega verfrissend en licht, bruisend en heerlijk ijskoud. Perfect voor deze zonnige nazomerdagen!

Onlangs zag ik bij één van mijn favo Instagrammers Anouhk Sterken (ook wel chief awesome) dat zij een fizzy Americano gekocht had: espresso met ijs en bruiswater. Ik was meteen benieuwd, dus ik dook snel de keuken in om dit ook te proberen.

Sparkling Americano

Zelfgemaakte sparkling Americano

Ik vond het heerlijk! En lekker fris: het lichte zuur van het bruiswater accentueert het zuurtje in de koffie, en dat is verrukkelijk! Lichter dan mijn gebruikelijke ijskoffie met oranjebloesem, maar wel heerlijk vol van smaak.

Anouhk bestelde haar fizzy Americano trouwens bij Dagger Coffee in Utrecht, dus als je geen zin hebt om zelf te maken: op naar Utrecht.

Ik heb echter geen idee of Dagger ook de bedenker is van deze koffie. Googelend kwam ik allerlei koffie met sinaasappelsap (??) en bruiswater tegen, maar deze simpele, frisse versie heb ik online nergens gevonden.

Fizzy Americano

Fizzy Americano

Juist het bruisende vind ik trouwens erg leuk aan mijn sparkling (of fizzy) Americano. Cold brew vind ik vaak een beetje saai, want ik houd wel van bruisende koude drankjes. Espresso met tonic vind ik dan weer net te zoet, dus deze combinatie vind ik perfect.

Next up: ik houd ook erg van de frisheid van (alcoholvrije) gin met bruiswater ipv tonic. Dus hoe zou een sparkling Americano met alcoholvrije gin zijn..?

Iced Americano

Koude Americano

Geinige anekdote over Americano’s nog als bonus trouwens van toen ik 4 jaar geleden een paar dagen boven een koffiebar in Milaan logeerde. Op een ochtend trof ik beneden in de bar een Italiaanse man die geen espresso wilde, en ook geen Americano, want hij wilde maar een beetje heet water in zijn espresso: un Americanino. Ik hou zó van talen!

Fizzy Americano

Zo maak je 1 sparkling Americano:

  • Kooktijd: 5 minuten
  • 4 ijsblokjes
  • 1 shot espresso
  • 100-200 ml bruiswater

Zo maak je het

Doe de ijsblokjes in een glas. Schenk de espresso erop en top met zoveel bruiswater als je lekker lijkt, en klaar is je sparkling Americano.

P.S. Mijn koffiefluencer Anouhk is trouwens ook schrijver van het boek Zeg het (aff.). Staat hoog op mijn verlanglijstje voor Sinterklaas dit jaar, want hoewel ik door mijn jaren als magistraat een prima public speaker ben, is er altijd ruimte voor groei!

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt