Hartige clafoutis met courgette

Clafoutis is van origine een zoet gerecht met zomerfruit, maar in de loop der jaren ben ik dol geworden op de hartige variant. Die kun je bovendien volstoppen met groente, zoals in deze versie met courgette. Rijkgevuld met courgette, barstensvol smaak door de kruiden en geitenkaas en vooral: ontzettend lekker.

Hartige clafoutis met courgette en geitenkaas

Clafoutis van speltmeel met courgette

Ik gebruikte voor mijn hartige clafoutis met courgette dit keer volkoren speltmeel, maar je kunt ook gewoon volkorenmeel gebruiken, of meel van een ander graan. Volkoren is wel heel belangrijk, omdat alleen dat voldoende vocht van de courgette absorbeert.

Hartige clafoutis met courgette

Hartige clafoutis met geitenkaas en courgette

De geitenkaas die ik hier gebruik is een rolletje met een dunne korst, dus iets gerijpt. Ik gebruik zelf gewoon deze. Deze hartige clafoutis is een ruime maaltijd voor 2 personen. Met een salade erbij eet je hier met zijn vieren van.

Zo maak je hartige clafoutis met courgette voor 2 -4 personen (zie tekst):

  • Kooktijd: 40 minuten
  • 2 courgettes
  • 2,5 el olijfolie
  • 200 ml melk
  • 100 gr speltmeel
  • 1 tl grof zeezout
  • 2 eieren
  • 1 tl gedroogde munt
  • 2 tl za’atar
  • 1 rolletje geitenkaas (zie tekst)
  • 1 takje verse munt

Zo maak je het

Snijd de courgettes in dunne plakjes. Verwarm in een grote koekenpan 1 el olijfolie en bak hierin de helft van de plakjes tot ze mooi goudbruin zijn. Schep de plakjes in een kom en herhaal dit proces met nog 1 el olijfolie en de rest van de courgette.

Makkelijke hartige clafoutis

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden en vet een ronde ovenschaal in met de rest van de olijfolie. Klop in een kom of maatbeker de melk los met het meel, het zout, de eieren, de gedroogde munt en de za’atar. Snijd de geitenkaas in dunne plakken.

Laat de plakjes courgette iets afkoelen en roer dan het beslag door de courgette. Stort het beslag daarna in de ovenschaal. Verdeel de plakjes geitenkaas over de clafoutis en bak hem daarna in 25-30 goudbruin en gaar in de oven.

Hak ondertussen de verse munt fijn, als je die gebruikt. Bestrooi de clafoutis vlak voor het serveren met de munt.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Lees Interacties

Reacties

Leave A Reply

Over Emma van der Deijl

Ik maak gerechten voor echte mensen met echte levens. Simpel, snel en smakelijk.
Ik kook graag, vaak en veel. Ook op dagen met weinig tijd. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

NIEUW! Em's real food nieuwsbrief!
Schrijf je snel in!

Maximaal 1x per maand inspiratie van Emma in je mailbox.