Clafoutis met tomaatjes

Clafoutis met tomaatjes, olijven en geitenkaas

Een heerijk gerecht voor de (na)zomer: hartige clafoutis met tomaatjes, olijven en geitenkaas. Eenvoudig om te maken en prachtig op tafel!

In het onvolprezen Franse tijdschrift Gourmand (ik heb een abonnement! Zo fijn!) vond ik afgelopen zomer de meest fantastische recepten. Elk nummer van het tijdschrift heeft een ander thema, waar een groot deel van de recepten binnen past. Naar het nummer over clafoutis was ik erg benieuwd. Ik had dan al wel een recept voor een hartige clafoutis met andijvie, maar ik vond het lastig om heel verschillende clafoutis voor te stellen.

Clafoutis met tomaatjes, olijven en geitenkaas

Clafoutis met tomaat

Gelukkig zijn de makers van Gourmand niet voor één gat te vangen. Zo telde ik alleen al 4 recepten voor clafoutis met courgette. Ook vond ik een recept voor clafoutis met tomaatjes en olijven. Natuurlijk heb ik van alles veranderd, en deze hartige clafoutis met tomaatjes, olijven en geitenkaas was het uitermate smakelijke resultaat.

Een heerlijke, cake-achtige basis waarin zoete tomaatjes, hartige olijven en frisse geitenkaas liggen. Een perfecte combinatie voor de nazomer!

Zo maak je clafoutis met tomaatjes, olijven en geitenkaas voor 2 personen:

 • Wachttijd: 30 minuten
 • Kooktijd: 10 minuten
 • 80 gr bloem
 • 170 ml melk
 • 2 eieren
 • 30 snoeptomaatjes (ongeveer 300 gram)
 • 15 zwarte of kalamataolijven zonder pit
 • 100 gr zachte geitenkaas (zoals Bettine), of van zo’n rol met een dunne korsst
 • 2 takjes rozemarijn

Zo maak je het

Hartige clafoutis maken

Verwarm de oven op 190 graden. Doe de bloem in een kom en voeg de melk en het ei toe. Klop tot een glad beslag en voeg zout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe. Vet een dichte taartvorm licht in met olie en giet het beslag erin.

Clafoutis met tomaatjes

Verdeel de tomaatjes en olijven over de vorm. Verkruimel de geitenkaas boven de vorm. Heb je een rol met een stevige buitenkant, snijd er dan plakjes van en verdeel die over de vorm. Ris de naaldjes rozemarijn van de takjes, hak ze grof en verdeel ze over de taart.

Clafoutis bakken

Bak de hartige clafoutis in ongeveer 30 minuten goudbruin. Laat de clafoutis met tomaatjes ten minste 5 minuten afkoelen voor je hem opeet, dan krijg je hem makkelijker uit de vorm en zijn de tomaatjes niet meer zo achterlijk heet.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 3.7 / 5. Aantal: 7

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Lees Interacties

Reacties

 1. Ontzettend lekker, de clafoutis met tomaat, olijven en geitenkaas. Die maak ik nog eens! Overigens had ik naast de aanbevolen geitenkaas ook nog flink wat feta toegevoegd. Lekker.

 2. Dag Emma
  Voor de derde keer de caprese gegeten en dat bevalt heel goed. Ik vraag me alleen af wat er met de extra 3 el pesto moet gebeuren.
  We hebben ook de boterzachte venkel gegeten. Ook heerlijk, maar ik kwam er pas achter dat ik verse basilicum nodig had toen ik het recept al aan het maken was. Had ik niet in huis. Misschien kun je die er nog bijzetten in de receptenlijst.
  Verder natuurlijk bedankt voor al je heerlijke recepten.
  Liefs Yvonne

Laat hier weten wat je er van vindt