Hartige muffins met courgette en citroen

Perfect voor een (nazomer)picnick én voor in de lunchtrommel: hartige muffins. Mijn muffins met courgette en citroen zijn gemakkelijk mee te nemen en bovendien ontzettend lekker. Heerlijk fris, vol van smaak met een beetje pit

Hartige muffins met courgette en citroen

⁠Ik maakte het recept een tijdje geleden voor een samenwerking met de Hema, maar het bleek bij ons thuis net als de spinaziemuffins een enorme lunchtrommel-hit. Sindsdien staan ze hier dus regelmatig in de oven!

Ik heb de muffins gemaakt met maïsmeel, zodat ze een lekkere bite hebben. De courgette maakt ze net wat gezonder dan gewone muffins.

Hartige muffins met courgette en citroen

Hartige muffins voor de lunchtrommel of picknick

Je kunt de citroenmuffins wanneer ze eenmaal afgekoeld zijn in een luchtdichte door 3 dagen bewaren én natuurlijk meenemen naar je picknick.

Je kunt de hartige muffins met citroen en courgette ook invriezen. Het is het lekkerst om ze na het ontdooien even op te piepen in de oven op 150 graden.

Maak jij ze ook voor je kinderen, dan is het handig om de plakjes citroen bovenop weg te laten, want die zijn met name voor kleine kinderen niet zo makkelijk op te eten.

Hartige muffins met courgette en citroen

Zo maak je voor 12 hartige muffins heb je nodig::

  • Kooktijd: 40 minuten
  • 2 biologische citroenen
  • 170 gr fijn maïsmeel
  • 160 gr bloem
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baking soda
  • 1 tl grof zout
  • 200 gr grof geraspte courgette
  • 320 ml karnemelk
  • 50 ml olijfolie
  • 1 ei
  • 2-4 tl (citroen)harissa, naar smaak
  • bakspray of olie om in te vetten
  • een siliconenmuffinvorm voor 12 muffins of 12 papieren muffinvormpjes

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 220 graden. Boen ondertussen de citroenen schoon met warm water en zeep.

Makkelijke hartige muffins met courgette

Meng vervolgens in een ruime kom het maïsmeel, de bloem, het bakpoeder, de baking soda en het zout.

Rasp het gele deel van de schil van 1 van de citroenen en doe dan de geraspte schil in de kom. Voeg vervolgens de geraspte courgette toe en schep deze goed door het meel.

Klop in een maatbeker de karnemelk los met de olijfolie, het ei en de harissa. Spatel de natte ingrediënten daarna door de droge.

Muffins voor de lunchtrommel

Vet de muffinvorm in met bakspray of olie en verdeel het beslag over de muffinvorm. Snijd 12 flinterdunne plakjes van de 2e citroen en verwijder de pitjes. Leg dan op elke muffin een plakje citroen.

Bak de hartige muffins 15-20 minuten, tot ze goudbruin kleuren en een prikker er net droog uitkomt. Laat de muffins 10 minuten afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt en op een rooster verder laat afkoelen.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Lees Interacties

Leave A Reply

Over Emma van der Deijl

Ik maak gerechten voor echte mensen met echte levens. Simpel, snel en smakelijk.
Ik kook graag, vaak en veel. Ook op dagen met weinig tijd. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

NIEUW! Em's real food nieuwsbrief!
Schrijf je snel in!

Maximaal 1x per maand inspiratie van Emma in je mailbox.