Hartige clafoutis met mozzarella en andijvie

Hartige clafoutis met mozzarella en andijvie

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

De lekkerste manier om andijvie te eten is wat mij betreft in een hartige clafoutis. Op de site vind je dan ook al jaren een andijvieclafoutis met blauwe kaas, maar aangezien onze kinderen daar niet zo dol op zijn, maakte ik onlangs een versie met mozzarella en miso.

Dat was een dusdanig succes dat we het de week erna weer aten. Het beste bewijs dat het echt heel lekker is!

De miso heb je echt nodig om de clafoutis genoeg hartigheid te geven. Heb je geen miso in huis en hoeft het niet vega, dan kun je ook 3 ansjovisfilets gebruiken. Ik gebruik overigens altijd gewoon deze miso van de supermarkt.

Zo maak je hartige clafoutis met mozzarella en andijvie voor 2 personen:

  • Kooktijd: 45 minuten
  • 1 struik andijvie
  • 1 el olijfolie
  • 25 gr roomboter
  • 125 gr volkorenmeel
  • 250 ml melk
  • 3 eieren
  • 2 tl lichte miso
  • 1 tl Provençaalse kruiden
  • 125 gr mozzarella

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de andijvie en snijd hem in dunne reepjes. Verhit in een wok of hapjespan een scheutje olie en roerbak de andijvie met zout en peper naar smaak op middelhoog vuur om het vocht eruit te krijgen. Als de andijvie droog begint te worden, na een minuut of 10, is hij klaar voor de clafoutis.

Clafoutis met andijvie

Maak ondertussen het beslag. Doe hiervoor de melk, het meel, de eieren, de miso en de kruiden in de blender met zout (niet te veel, de miso is zout) en peper naar smaak en blend tot en glad beslag.

Zet dan de ovenschaal met daarin de boter in de oven. Doe wanneer de boter iets gebruind is een scheut beslag in de schaal, zodat de bodem van de schaal bedekt raakt met beslag. Laat deze bodem 5 minuten bakken in de oven.

Hartige clafoutis met miso

Haal dan de schaal uit de oven en verdeel de andijvie over de bodem. Schenk de rest van het beslag er overheen. Scheur de mozzarella in platte repen en verdeel die over de clafoutis.

Bak de hartige clafoutis goudbruin en gaar in ca. 25 minuten.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt