Deze frisse en pittige cranberry salsa is de perfecte manier om ook met kerst lekker wat smaak en pit toe te voegen waar nodig. En wees gewaarschuwd: hij is verslavend lekker.
Cranberry salsa waarbij
Geloof me, als je hem eenmaal geproefd hebt, wil je hem overal bij.
Toastjes bij de borrel: lekker dippen, of een klein schepje op de kaas. Kalkoen met een saus zonder pit: schepje cranberry salsa erbij. Pompoen pie: schepje salsa ernaast. Suffe stoofperen: cranberrysalsa erbij. Snacktrek: nacho’s met deze salsa. Kerstrestjes: de volgende dag opwarmen en deze salsa erbij. Ben je in 1 klap wakker.
Let op: je hebt hiervoor verse cranberry’s nodig, uit de vriezer zijn ze te zacht. Wil je minder maken, dan kun je met overgebleven cranberry’s nog een heerlijk kersttoetje maken.
Zo maak je 1 grote bak cranberry salsa:
- Kooktijd: 5 minuten
- 340 gr verse cranberry’s
- 45 gr koriander
- 4 bosuitjes
- 2 jalapeño’s
- 20 gr suiker
- flinke snuf zout
- sap van 1 limoen
Zo maak je het
Het elegantst is om deze salsa – zoals in de video – in 3 stappen te maken: eerst de koriander, bosui en jalapeño’s fijn hakken, vervolgens de cranberry’s met suiker, zout en limoen en daarna alles omscheppen. Maar als het je niet zo boeit of het groen goed te zien is, kan je ook gewoon alles lekker bij elkaar mikken natuurlijk!
Laat hier weten wat je er van vindt