Gebruik je allerlekkerste tomaten voor deze heerlijke tomatentaart. Heerlijk fris op een vulling van kwark en geitenkaas. De ultieme hartige taart voor de nazomer!
Met de laatste mooie tomaten van het seizoen maak je eenvoudig deze prachtige hartige taart met tomaten. En echt: kom je dit recept buiten de zomer tegen, heb dan het geduld om te wachten tot ze weer in het seizoen zijn. Niet alleen zijn de tomaten dan oneindig veel lekkerder, ze zijn ook veel mooier!
Taart met de mooiste tomaten
Ik maak de taart het liefst met tomaten uit mijn eigen tuin, maar als ik die niet heb, dan maak ik hem graag met verschillende kleuren tomaten, van de markt, de groenteboer of uit Frankrijk.
De bodem van de taart maak ik van korstdeeg. Dat maak je heel eenvoudig zelf, maar het allermakkelijkst is om het per rol in de Franse supermarkt te kopen en die rollen thuis in te vriezen. Op die manier heb je het altijd op voorraad!
Ik strooi graag wat polenta over de bodem van de tomatentaart, zodat de onderkant extra knapperig wordt.
Zo maak je 1 tomatentaart met kwark:
- Kooktijd: 40 minuten
- 1 portie of rol korstdeeg
- 100 gr zachte geitenkaas
- 150 gr volle kwark
- 3 eieren
- 1 tl gedroogde Provençaalse kruiden
- zout en peper
- 500 gr perfect rijpe tomaten
- basilicum
- 1 el extra vierge olijfolie
- optioneel: 1 el polenta
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 190 graden. Rol het deeg zonodig uit en bekleed een taartvorm van 28 cm doorsnede met het deeg. Het makkelijkste is om een vel bakpapier tussen vorm en deeg te leggen, dan weet je zeker dat hij loskomt. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Tomatentaart met kwark en geitenkaas
Klop met een garde of mixer en geitenkaas, de kwark en de eieren tot een glad mengsel met wat zout en peper naar smaak. Strooi de polenta over de bodem en schenk daarna de vulling erop. Bak de taart in ca. 25 minuten goudbruin en gaar.
Snijd ondertussen grote tomaten in plakken en kleine tomaatjes doormidden. Laat de taart 5-10 minuten afkoelen en verdeel daarna de tomaten over de bodem. Bestrooi met nog wat zout en peper, verdeel basilicum naar smaak over de taart en sprenkel ten slotte de olijfolie over de taart.
Laat hier weten wat je er van vindt