Wereldwijd Borreltijd – kookboekrecensie

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Daar lag ik dan, op de deurmat, te wachten tot het in de brievenbus zou ploffen: Wereldwijd Borreltijd, het nieuwe boek van Susan Aretz! Het vervolg op haar boek Borreltijd uit 2019. Meer borrelen dus, en voor borrelen kun je mij zo ongeveer wakker maken.

Perfect getimed, want eindelijk kunnen we weer makkelijk met anderen dan ons eigen gezin borrelen. En hoe fijn is dat?!

Wereldwijd Borreltijd

Recepten voor de borrel

Zoals ik van Susan gewend ben, barst het boek zo ongeveer uit zijn voegen van de lekkere recepten. Het grootste probleem? Kiezen wat ik wil maken!

Ik kreeg namelijk meteen enorme trek én zin om te borrelen van dit boek! Al bij het eerste hoofdstuk (Kaas) zat ik zo ongeveer te kwijlen boven de tosti van brioche met zoete ui en de camembert met spicy noten.

Maar daar stopte het natuurlijk niet: gevulde eitjes met miso of met tahin, vegan köfte, auberginechutney, lente-uipannenkoekjes, en oh dear, de virgin highball en de garden collins…

Borrelen uit Wereldwijd Borreltijd

Voor mijn eigen borrelplank maakte ik de camembert met noten, de gevulde eitjes met tahin en de borrelboter met chipotle en limoen, plus mijn eigen focaccia met druiven, gedroogde worst en groenten om in de kaas te dippen.

Wereldwijd Borreltijd

De gerechten van Susan maakte ik (uiteraard) wel met een kleine twist. Zo werd de borrelboter geklopte boter (want lievelings) met chipotle in adobo ipv met chipotletabasco, de gevulde eitjes topte ik met munt en ook de camembert maakte ik nét iets anders klaar

Fotografie Wereldwijd Borreltijd

Net als in haar vorige boek zijn de foto’s in Wereldwijd Borreltijd gemaakt door Mitchell van Voorbergen. Zoals we van Susan gewend zijn, hebben de foto’s een ruw randje. De meeste zijn donker zonder moody te zijn en ze worden afgewisseld door lichte, frisse foto’s. De beelden van de borrelplanken nodigen uit om ook meteen te gaan borrelen.

Inhoud Wereldwijd Borreltijd

Praktisch is de lijst van leveranciers voorin het boek. Zeker als je zelf (nog) geen favorieten hebt, is dit echt heel handig.

Storend vind ik dat het indelen op ingrediënten niet helemaal goed gegaan lijkt. Het eerste recept in het hoofdstuk vega is met ham en bij meerdere recepten in het hoofdstuk vegan wordt een dip op basis van zuivel geserveerd. Zonde, maar gelukkig begreep ik van Susan dat dit voor de tweede druk zal worden aangepast.

Conclusie

Als je van borrelen houdt, kun je niet om Susan Aretz heen. Dat bewijst ze wederom met dit boek. Mocht je nog geen trek gekregen hebben van deze recensie, dan kan ik je alleen maar aanraden om het boek snel in huis te halen!

Wereldwijd Borreltijd is o.a. te koop bij bol.com en kost € 22,99.

P.S. Ik kreeg het boek Wereldwijd Borreltijd cadeau van Fontaine Uitgevers. De link naar het boek op bol.com in dit artikel is een affiliate link. Dat betekent dat wanneer jij via die link bestelt, je niks extra betaalt, en ik een beetje commissie krijg. Daar maak je me dus heel blij mee!

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt