BBQ tijd Susan Aretz – kookboekreview

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Hoog tijd voor weer eens een kookboekrecensie! Van de uitgever kreeg ik het nieuwe boek van Susan Aretz, BBQ tijd thuisgestuurd. En wat een cadeautje is dat met de zomer in aantocht!

Over cadeautje gesproken: ook perfect voor Vaderdag natuurlijk, als je een “klassieke” vader in je omgeving hebt. Maar natuurlijk net zo leuk voor alle anderen, Susan is immers niet de Koningin van de BBQ.

Compleet BBQ-boek

Zoals we van Susan gewend zijn is ook dit weer een heel compleet boek. Er staan zelfs tips in voor wat je op de rest warmte van je barbecue kunt bereiden, en natuurlijk staan er ook recepten voor drankjes in!

Voorin vind je een hoofdstuk met allerlei praktische informatie over barbecueën, van het verschil tussen directe en indirecte warmte tot hoe je je rooster het beste kunt schoonmaken. Super praktisch: er staan ook verschillende soorten barbecues in, en hoe je daar het beste mee kunt omgaan.

De indeling vind ik ook heel handig: het boek is verdeeld in vijf hoofdstukken, waarvan de twee grootste “Directe warmte” en “Indirecte warmte” zijn. Super praktisch als je zoals ik geen kamado hebt, dan weet je meteen wat je kunt overslaan.

Groente uit BBQ tijd

Groentelover die ik ben, koos ik ervoor om als eerste gegrilde asperges en de salade van snijbonen en maïs van de grill te maken. Nooit bedacht dat je snijbonen kunt grillen, maar dat kan dus gewoon. Sowieso leuk: dit is weer een recept van Howard Komproe dat Susan in haar boek mocht opnemen.

BBQ tijd Susan Aretz - kookboekreview

Dat smaakte naar meer, dus reken maar dat je nog meer gerechten uit dit boek voorbij zult zien komen op mijn timeline! Zoals de aubergines met misoglaze, de oesterzwammen shoarma, DEFINITELY de s’mores met whisycaramel, de scheermesjes en de camembert met zomerfruit!

En daar zie je het ook al meteen: vet bijzondere gerechten. Er staan gewoon geen recepten in die je associeert met… laten we het klassiek Nederlands barbecueën noemen. Zelfs de salades en brood die je bij een barbecue bedenkt, maakt Susan bijzonder.

BBQ tijd Susan Aretz - kookboekreview

De fotografie door Mitchell van Voorbergen komt naar mijn smaak beter tot zijn recht dan in de Borreltijd-serie, doordat het boek op lichtglanzend papier gedrukt is. Zeker bij de foto’s met zonlicht erop, spatten de kleuren van de pagina. Hou ik van!

Net als van het roze dat als accentkleur gebruik is. Niet alleen omdat ik dól ben op roze, maar ook omdat het een kleine vrouwelijke touch geeft aan een boek over een onderwerp dat nog altijd grotendeels door mannen gedomineerd wordt.

Conclusie BBQ tijd

Als je van barbecueën óf van je eten op een bijzondere manier klaarmaken houdt, kun je niet om Susan Aretz heen. Dat bewijst ze met dit boek!

BBQ tijd is te koop bij je lokale boekhandel en natuurlijk bij bol.com en kost € 29,99.

P.S. Ik kreeg het boek BBQ-tijd cadeau van Fontaine Uitgevers. De link naar het boek op bol.com in dit artikel is een affiliate link. Dat betekent dat wanneer jij via die link bestelt, je niks extra betaalt, en ik een beetje commissie krijg. Daar maak je me dus heel blij mee!

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt