Kookboekrecensie Kook dit boek – Molly Baz

Uitgeverij Good Cook stuurde me onlangs Kook dit boek van Molly Baz toe. En om maar met de deur in huis te vallen: wat een fijn boek is dit! Kook dit boek is meer dan een boek met recepten: het is een handleiding voor koken. Het begint met een bak aan informatie. Van hoe smaak werkt tot basisingrediënten en van keukenuitrusting tot een proefje om te leren hoeveel zout je eigenlijk zou moeten gebruiken.

Kookboekrecensie kook dit boek

Kook dit boek – Molly Baz

Daarbij staan er op allerlei plekken QR-codes in het boek, waarmee je bij filmpjes van Molly komt met allerhande kooktechnieken. Van ui snipperen tot eieren splitsen en van kip snijden tot aïoli maken.

Voel je je soms overweldigd door kooktechnieken, dan is dit boek alleen al daarom een aanrader. Daarbij bevat het boek een enorme batterij recepten.

Ik kon ternauwernood kiezen tussen varkensworsten met linzen en bleekselderij, kabeljauwtostada’s, zalm met chips (!), eieren met beurre noisette, carbonara met chorizo en chickpeas, farro salade met amandelen, grapefruit-burratasalade met crispy chili, sambal-sesamboter, zoete aardappel met pindasalsa, tomaten-broodsoep, bananenbrood met labneh en chipotle-limoendressing.

Kookboekrecensie kook dit boek_9798-2

Fotografie Kook dit boek

Als foodfotograaf let ik natuurlijk altijd extra op de foto’s in kookboeken. Aan de foto’s in Kook dit boek zie je duidelijk dat Molly in Los Angeles woont. De foto’s ademen de zonnige sfeer van zuidelijk Californië, met het vleugje seventies dat daarbij hoort.

Conclusie

Of je nu op zoek bent naar verrassende recepten of juist naar iemand die je hand vasthoudt terwijl (beter) leert koken: Kook dit boek is voor elke thuiskok fijn. De QR-codes helpen minder ervaren koks, de spannende smaakcombinaties zijn voor alle thuiskoks fijn.

Kook dit boek is uitgegeven door Good Cook en kost €30,95. Het is te koop bij je lokale boekhandel en bij bol.com.

P.S. Ik heb dit boek van de uitgever toegezonden gekregen om een recensie te schrijven. De link naar bol.com is een affiliate link. Dat betekent dat wanneer je via die link bestelt, ik een een beetje commissie krijg, zonder dat jij extra betaalt. Daar maak je me dus erg blij mee!

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt