Vegan traybake met gnocchi

Vegan traybake met gnocchi en knapperige miso kikkererwten

Een overheerlijke vegan traybake met zoete zomergroenten, krokante gnocchi en knapperige kikkererwten met miso.
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Een bijna zomerse vegan traybake: met krokante gnocchi, zomergroenten en knapperige kikkererwten met miso. Per ongeluk vegan, dus dat is mooi meegenomen.

Vegan traybake met gnocchi

Een week geen traybake is een week niet geleefd, zou ik bijna zeggen, en dat geldt natuurlijk net zo hard in de Hollandse lente en zomer, waar je de ene dag puffend in je bikini buiten eet, en de volgende dag het beste die bikini zou kunnen aanhouden voor de stortbuien.

Vegan traybake met zomergroente

Als de mussen van het dak vallen, is de oven aanzetten wellicht te veel van het goede, maar voor al die andere dagen is deze vegan traybake met gnocchi perfect. De knapperige kikkererwten met miso alleen al… En wist je dat je gnocchi in de oven kunt transformeren van taaie pastaballetjes in krokante wolkjes?

Vegan traybake met gnocchi

Zo maak je vegan traybake met gnocchi en kikkererwten voor 2 personen:

 • Kooktijd: 45 minuten
 • 1 blik kikkererwten (400 gr), afgespoeld en uitgelekt
 • 1 tl lichte miso
 • 1/2 tl pimentón
 • 3 el extra vierge olijfolie
 • 1 pak gnocchi (500 gr)
 • 400 gr snoeptomaatjes
 • 2 puntpaprika’s
 • 1 rode ui
 • 1 biologische citroen
 • platte peterselie naar smaak

Zo maak je het

Verwarm om te beginnen de oven voor op 200 graden hete lucht. Bekleed een grote of 2 kleinere bakplaten met bakpapier. Dep de kikkererwten een beetje droog en stort ze daarna op een (helft van de) bakplaat.

Traybake met kikkererwten

Meng de miso en de pimentón met 1 el van de olijfolie. Verdeel dit mengsel over de kikkererwten en schep alles grondig om. Rooster de kikkererwten vervolgens 35 minuten in de oven, tot ze knapperig zijn. Schep af en toe om.

Makkelijke traybake met gnocchi

Stort vervolgens de gnocchi en de tomaatjes op de andere bakplaat, of in een grote kom als je één grote bakplaat gebruikt. Snijd vervolgens de paprika’s in stukjes en de rode ui in 8 parten. Doe deze bij de tomaatjes. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Boen de citroen en rasp de schil boven de plaat of schaal met de groenten en gnocchi. Pers de citroen uit en sprenkel 2 el citroensap met de resterende 2 el olijfolie over de groenten. Schep alles goed om.

Bak dit deel van de traybak gedurende 25 minuten. Met andere woorden: schuif deze bakplaat 10 minuten na de kikkererwten in de oven.

Hak terwijl de vegan traybake gaart de peterselie grof. Verdeel wanneer alles klaar is de knapperige kikkererwten over de traybake met gnocchi en bestrooi het geheel met gehakte peterselie.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal: 1

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt