Vegan lente traybake met gnocchi en broccoli

Vegan lente traybake met gnocchi en broccoli

Een snelle, makkelijke traybake met gnocchi, broccoli en frisse dillepesto. Een hele berg groente en per ongeluk nog vegan ook!
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Gnocchi die van buiten knapperig zijn en van binnen zacht, een bakplaat vol groente en een heerlijke dillepesto. Allemaal vegan en maar 10 minuten werk in de keuken. Klinkt goed toch, deze traybake?

Vegan lente traybake met gnocchi en broccoli

Snelle traybake met gnocchi

Ik moet bekennen dat ik nooit zo’n fan was van voorverpakte gnocchi. Sterker nog, zelfs van verse was ik geen groot fan. Maar zoals de leuke Ilona van Worstenbrood en Wijn ooit tegen me zei: traybakes zijn één van mijn handelsmerken.

Vegan lente traybake met gnocchi en broccoli

Dus besloot ik naast een berg groente ook een gnocchi in een traybake te stoppen. En dat ís me toch lekker! Dit gerecht is bovendien zoals ik het noem “terloops vegan”, zonder dierlijke ingrediënten zonder dat dat nou mijn bedoeling was.

Vegan traybake

Let voor een vegan traybake met broccoli trouwens wel even goed op de verpakking van je gnocchi. Ik gebruikte die van De Cecco, maar ook die van La Molisana en Grand’Italia zijn vegan.

Vegan lente traybake met gnocchi en broccoli

Zo maak je vegan lente traybake met gnocchi en broccoli voor 2 personen:

 • Kooktijd: 35 minuten
 • 1 broccoli
 • 1 pak gnocchi
 • 2 uien
 • 4 el extra vierge olijfolie
 • 3 tl citroensap
 • 250 gr diepvriesdoperwten
 • 25 gr amandelmeel of amandelschaafsel
 • 1/2 teen knoflook
 • 15 gr dille
 • 25 gr rucola+extra om te garneren

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 190 graden hete lucht. Snijd de broccoli in roosjes, schil de steel en snijd de steel in blokjes. Leg de broccoli op een met bakpapier beklede bakplaat. Pel de uien en snijd ze in kwarten. Leg ook deze op de bakplaat.

Vegan gnocchi traybake

Stort de gnocchi erbij en besprenkel het geheel met 2 el olijfolie en 1 tl citroensap, plus zout en peper naar smaak.

Rooster de traybake 25 minuten. Voeg na 10 minuten de erwtjes toe en roer dan ook alles even om.

Maak ondertussen de dillepesto. Doe hiervoor het amandelmeel met de knoflook, de dille, de rucola, de resterende 2 el olijfolie en 2 tl citroensap in de keukenmachine of het bakje van de staafmixer. Pureer tot een gladde groene saus. Proef en maak op smaak met zout, zwarte peper en eventueel citroensap.

Serveer de lente traybake direct met de dillepesto erbij.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 3 / 5. Aantal: 2

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt