Wat at EM - weekmenu week 30

Tomatensaus met mosselen en garnalen

Tomatensaus met mosselen en garnalen, tuinbonen en pastis. Fris door de tomaat, anijzig door de pastis en venkelzaad, ziltig door het zeebanket.

Nou, ik weet niet hoe het elders is, maar het voor vandaag beloofde lekkere weer blijft hier vooralsnog uit. Het superzomerse recept dat ik voor vandaag had bedacht laat ik dan ook nog maar even voor het is. In plaats daarvan een evengoed heerlijk gerecht met pasta. De anijs van de pastis en het venkelzaad past perfect bij de zeevruchten en de tuinbonen, en de tomaten geven het geheel wat meer frisheid.

Deze tomatensaus met mosselen en garnalen, tuinbonen, tomaten en pastis maakte ik een paar weken geleden van de mosselen die over waren nadat ik mosselen met roquefort gegeten had. Voel je overigens niet verplicht om precies dit zeebanket te gebruiken, 200 gram van wat voor zeevruchten of zelfs vis ook is een prima basis voor deze saus. Ik at deze tomatensaus met mosselen en garnalen met zelfgemaakte pasta, maar ook met al dan niet verse pasta uit een pakje is deze saus verrukkelijk. En zelf pasta maken is trouwens ontzettend makkelijk.

Wat at EM - weekmenu week 30

Zo maak je tomatensaus met mosselen en garnalen voor 2 personen:

  • Kooktijd: 25 minuten
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook
  • 4 tomaten, in niet te grote stukken
  • 100 gr gekookte mosselen (gewicht zonder schelp. Kan een restje zijn, of ontdooide diepvriesmosselen oid)
  • 100 gr gekookte garnalen (zie mosselen)
  • 100 gr gedopte tuinbonen (kan ook uit de vriezer, ongedopt gewicht ca. 200 gr)
  • 2 el pastis
  • 1 tl venkelzaad
  • chilivlokken

Zo maak je het

Fruit de ui in een beetje olie op zacht vuur tot die glazig ziet. Blancheer ondertussen de tuinbonen. Ik doe dat altijd op een luie manier: tuinbonen in een pan of hittebestendige schaal, kokend water erover gieten, 2 minuten laten staan en afgieten.

Pers wanneer de ui glazig ziet, de knoflook uit boven de pan. Wanneer de knoflook begin te geuren, doe je de pastis in de pan. Laat even bruisen. Doe dan de tomaten erbij. Roer even om en voeg dan het venkelzaad, de mosselen, de garnalen en de uitgelekte tuinbonen toe.

Bereid de pasta volgens de instructies op de verpakking. Verse pasta hoeft maar kort, wacht daar nog even mee.

Laat  de saus 10 minuten pruttelen, maak dan op smaak met chilivlokken en zout. Laat nog 5 minuten pruttelen. Verse pasta kook je dus na het op smaak maken. Doe de pasta in een diep bord en schep de saus erop.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt