Pastasaus met venkel en worst

 Sint 2020 Sint 2020

Soms blijkt een in elkaar geflanst gerecht het allerlekkerst. Dat geldt zeker ook voor deze pastasaus met venkel en worst! Gelukkig onthoud ik doorgaans wel welke ingrediënten ik heb gebruikt, dus die schrijf ik dan snel na het eten op, zodat ik er een recept van kan maken.

Pasta met venkel en worst

Wat deze pastasaus zo lekker maakt? Tomaat en venkel gaan gewoon héél erg goed samen. Niet alleen in de klassieke Italiaanse combinatie van tomatensaus met venkelworst, maar bijvoorbeeld ook in een crumble.

Die twee recepten combineerde ik in feite tot deze pastasaus met venkel en worst. Boordevol groente en smaak! Je hebt hier overigens, in tegenstelling tot de Italiaanse klassieker, geen venkelworst voor nodig. Gewone braadworstjes volstaan, ik vind runderchipolata het lekkerst. Zoek hoe dan ook worstjes zonder zooi uit. Ik gebruik altijd die van Koop een Koe.

Zo maak je pastasaus met venkel en worst voor 2 personen:

  • Kooktijd: 40 minuten
  • 1 grote venkelknol
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 ansjovisfilets uit blik of 1 tl ansjovispasta uit een tube
  • 200 gr runderchipolata
  • 1 el venkelzaad
  • 150 gr verse tomaat(jes)
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 blik tomaatblokjes
  • chilivlokken naar smaak
  • 150-200 gr gedroogde korte pasta (bijvoorbeeld fussili of penne) om te serveren

Zo maak je het

Was de venkelknol en verwijder lelijk delen. Snijd de venkel in blokjes van ca. 3×3 cm. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.

Pastasaus met worst maken

Verhit in een hapjespan of braadpan een flinke scheut neutrale olijfolie. Laat hierin de ansjovisfilets smelten. Voeg dan de venkel en de ui toe en fruit tot ze glazig zien. Voeg dan de knoflook toe.

Verwijder ondertussen de velletjes van de worstjes en prak die een beetje fijn. Doe wanneer de knoflook begint te geuren de worst en het venkelzaad bij de groenten. Bak tot de worst gebruind is.

Tomatensaus met venkel en worst

Snijd ondertussen de tomaten in stukjes van ca. 3×3 cm. Voeg dan de verse tomaten en de tomatenpuree toe aan de groenten in de pan. Roer alles goed om en draai het vuur hoog. Blijf roeren tot de tomaatjes hun vocht beginnen los te laten.

Voeg dan de tomaatblokjes, 1/2 tl zout en chilivlokken naar smaak toe. Draai het vuur laag en laat de saus 10 minuten pruttelen. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Serveer als je wilt met Parmezaanse kaas, nodig is dat niet.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Gepubliceerd op 25 juni 2020

Over Emma van der Deijl

Ik maak gerechten voor echte mensen met echte levens. Simpel, snel en smakelijk.
Ik kook graag, vaak en veel. Ook op dagen met weinig tijd. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

Lees Interacties

Leave A Reply