Tomatenpolenta met honing – koken uit Superveg

Kersttrends 2018

Na mijn recensie wilde ik jullie een recept uit het fijne kookboek Superveg(dat ik van de uitgever cadeau kreeg) natuurlijk niet onthouden! Deze tomatenpolenta met honing aten wij op de enige regenachtige zomerdag tot nu toe, en toen vonden we hem heerlijk verwarmend. Dit gerecht leent zich echter ook prima voor een warme, zonnige dag, zeker in combinatie met een frisse salade. Laat in dat geval de polenta rustig afkoelen tot lauw in plaats van hem heet te serveren.

Polenta met tomaat

Natuurlijk heb ik in het recept het één en ander aangepast. Om te beginnen heb ik koemelk in plaats van amandelmelk gebruikt, omdat ik dat nu eenmaal altijd in huis heb. Daarnaast heb ik de hoeveelheid polenta gehalveerd, maar heb ik in verhouding wat meer tomaatjes gebruikt, namelijk 400 in plaats van 250 gram.

Polenta uit de oven

In het boek wordt geadviseerd om hiernaast nog proteïne, bijvoorbeeld eiwitten en groente, bijvoorbeeld in de vorm van avocado en salade te eten. Wij aten sla met hardgekookte eieren naast deze tomatenpolenta en dat was een prima combinatie!

Voorbereiding: 30 minuten
Wachttijd: 30 minuten
Bereiding: 2 minuten

Ingrediënten voor tomatenpolenta met honing voor 2 personen:

  • 500 ml (noten)melk
  • 125 gr instantpolenta
  • 1/2 tl zout
  • 400 gr minipomodori
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 1/2 el honing of ahornsiroop
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 3 tenen knoflook
  • de naaldjes van 1 takje rozemarijn

Wat vond je van dit recept? 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 reacties) Loading...

Tomatenpolenta maken

Verwarm de oven voor op 220 graden. Verwarm de melk in een pan totdat die kookt. Vet ondertussen een ovenschaal van ongeveer 25*18 cm. Roer dan de polenta door de kokende melk heen en zet het vuur laag. Blijf roeren tot de polenta dik wordt. Giet de polenta dan meteen over in de ovenschaal.

Polenta uit Superveg

Doe de pomodori in een schaal en voeg daaraan de olie, de honing en de chilivlokken toe. Snijd de knoflook in plakjes en hak de rozemarijn fijn. Doe die bij de tomaten in de schaal. Voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe. Verdeel de tomaatjes over de polenta en schraap restjes die in de schaal overblijven er overheen.

Bak de tomatenpolenta 25-30 minuten in de oven. Laat de tomatenpolenta even afkoelen, snijd hem in stukken en serveer met een salade.

Variëren met tomatenpolenta

Je kunt een na een kwartier oventijd ook nog verbrokkelde feta of geitenkaas over de tomatenpolenta verdelen, voor nog meer smaak en nog meer eiwitten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.