Tomatenpolenta met honing – koken uit Superveg

Na mijn recensie wilde ik jullie een recept uit het fijne kookboek Superveg(dat ik van de uitgever cadeau kreeg) natuurlijk niet onthouden! Deze tomatenpolenta met honing aten wij op de enige regenachtige zomerdag tot nu toe, en toen vonden we hem heerlijk verwarmend. Dit gerecht leent zich echter ook prima voor een warme, zonnige dag, zeker in combinatie met een frisse salade. Laat in dat geval de polenta rustig afkoelen tot lauw in plaats van hem heet te serveren.

Tomatenpolenta met honing - koken uit Superveg

Polenta met tomaat

Natuurlijk heb ik in het recept het één en ander aangepast. Om te beginnen heb ik koemelk in plaats van amandelmelk gebruikt, omdat ik dat nu eenmaal altijd in huis heb. Daarnaast heb ik de hoeveelheid polenta gehalveerd, maar heb ik in verhouding wat meer tomaatjes gebruikt, namelijk 400 in plaats van 250 gram.

Polenta uit de oven

In het boek wordt geadviseerd om hiernaast nog proteïne, bijvoorbeeld eiwitten en groente, bijvoorbeeld in de vorm van avocado en salade te eten. Wij aten sla met hardgekookte eieren naast deze tomatenpolenta en dat was een prima combinatie!

Zo maak je tomatenpolenta met honing voor 2 personen:

  • Voorbereidingstijd: 30 minuten
  • Wachttijd: 30 minuten
  • Kooktijd: 2 minuten
  • 500 ml (noten)melk
  • 125 gr instantpolenta
  • 1/2 tl zout
  • 400 gr minipomodori
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 1/2 el honing of ahornsiroop
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 3 tenen knoflook
  • de naaldjes van 1 takje rozemarijn

Zo maak je het

Tomatenpolenta maken

Verwarm de oven voor op 220 graden. Verwarm de melk in een pan totdat die kookt. Vet ondertussen een ovenschaal van ongeveer 25*18 cm. Roer dan de polenta door de kokende melk heen en zet het vuur laag. Blijf roeren tot de polenta dik wordt. Giet de polenta dan meteen over in de ovenschaal.

Polenta uit Superveg

Doe de pomodori in een schaal en voeg daaraan de olie, de honing en de chilivlokken toe. Snijd de knoflook in plakjes en hak de rozemarijn fijn. Doe die bij de tomaten in de schaal. Voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe. Verdeel de tomaatjes over de polenta en schraap restjes die in de schaal overblijven er overheen.

Bak de tomatenpolenta 25-30 minuten in de oven. Laat de tomatenpolenta even afkoelen, snijd hem in stukken en serveer met een salade.

Variëren met tomatenpolenta

Je kunt een na een kwartier oventijd ook nog verbrokkelde feta of geitenkaas over de tomatenpolenta verdelen, voor nog meer smaak en nog meer eiwitten.

 

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering / 5. Aantal:

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Gepubliceerd op 22 juli 2018

Over Em's Real Food

Ik kom vaak laat thuis, maar dat betekent niet dat mijn eten kant-en-klaar is. Ik kook graag, vaak en veel. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

Lees Interacties

Leave A Reply