Em’s Real Books – recensie Superveg

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Als je mij al langer volgt, dan weet je dat een groot deel van mijn recepten groente als basis heeft. Ik ben geen vegetariër of veganist, maar ik eet wel vaak vegetarisch of zelfs veganistisch. Enerzijds om mijn vleesconsumptie te beperken, maar anderzijds (en vooral!) omdat groenten zo lekker zijn! Het onlangs verschenen boek Superveg past dan ook perfect in mijn straatje. Ik heb het boek gekregen van uitgever Good Cook. In dit boek worden 25 groenten in de schijnwerpers gezet. Dat levert meer dan 100 recepten op.

Em's Real Books - recensie Superveg

Recensie Superveg

Superveg bevat best wel wat “technische” informatie over de voedingswaarden van de groenten die aan bod komen. Persoonlijk vind ik dat niet zo belangrijk: ik eet groenten omdat ze lekker en gezond zijn, niet om specifieke tekorten aan te vullen. Als je dit interessant vindt, is het natuurlijk wel erg fijn!

Verder begint het hoofdstuk over elke groente met informatie over het seizoen, de soorten, kopen & bewaren, kant-en-klaar en voorbereiden. Heel handig en overzichtelijk!

Het boek ziet er daarnaast prachtig uit. De informatiepagina’s zijn gedrukt op een soort “beton”-achtergrond, de recepten op wit papier. De fotografie is fleurig, uniform en clean. De groentefoto’s per hoofdstuk vind ik bijzonder fraai!

Em's Real Books - recensie Superveg

Superveg kookboek

Misschien wel het leukste aan dit kookboek zijn een creatieve, originele smaakcombinaties! Die kom je niet alleen tegen in de recepten (wat dacht je van koolrabi met maanzaad en munt?), maar ook aan het begin van de hoofdstukken. Die openen namelijk met “maatjes van…” Zo ontdekte ik dat je boerenkool ook kunt combineren met kokos (!), zoete aardappel met amaretto en spruitjes met marmelade.

De bereidingen zijn zeer maakbaar, maar ook absoluut origineel. Mezzelune (een soort ravioli) van savooiekool, paddensotelenceviche, opgerolde spinazie met zoete sesamsaus, en venkel met polenta en ricotta, om er eens een paar te noemen.

Kookboekreview

Na één keer doorbladeren had ik al een een hele serie plakkertjes in het boek zitten. Altijd een goed teken! Inmiddels heb ik zowel de koolrabi-muntsalade met zoete maanzaaddressing als de avocadogazpacho en de tomaatpolenta met honing gemaakt. Binnenkort staat de ovenschotel met tomaat en feta op het menu, net als de citroenspinazie en de bloemkoolnuggets.

Em's Real Books - recensie Superveg

Ook over de receptuur ben ik erg te spreken: nooit al te veel ingrediënten, zelden meer dan 5 stappen en alle ingrediënten en kookgerei zijn tamelijk commuun. Bovendien is elk recept voorzien van vervangingsopties. Echt een kookboek naar mijn hart dus!

Een aparte mention krijgt de index: zo zie ik ze graag! Heel gemakkelijk zoeken op ingrediënt én het is meteen te zien welk recept er dan op die pagina staat.

Conclusie

Superveg is een boek voor iedereen die graag met groente kookt, of graag meer met groente zou willen koken. Originele, maakbare recepten met groenten die makkelijk verkrijgbaar zijn. Superveg wordt uitgegeven door GoodCook, kost €24,95 en is online te koop.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt