Thaise noedelsalade

Deze Thaise noedelsalade met pindadressing is een voorbeeld van wat we tegenwoordig zoal lunchen in huize Em’s. Sinds ik begin dit jaar thuis kwam te zitten, zijn mijn lunches een stuk beter dan ze daarvoor waren. Vanaf half maart profiteert mijn man hier bovendien van mee, want die werkt sinds die tijd verplicht thuis.

Combineer dit met zomer en zwangerschapsverlof en je begrijpt dat we hier nog maar zelden boterhammetjes op tafel hebben staan ’s middags.

Thaise noedelsalade

Thaise salade met pindadressing

De Thaise dressing vond ik op een Amerikaanse website bij een avocadosalade. Omdat ik nu eenmaal dol ben op noedelbowls besloot ik alleen de dressing na te maken en de rest compleet anders te doen. Dat resulteerde in deze heerlijke noedelsalade.

Vegan Thaise noedelsalade

Het enige wat echt wat tijd kost, is de dressing maken. De rest is zo gepiept. En natuurlijk staat het je vrij totaal andere groenten te gebruiken dan ik heb gedaan. Geraspte wortel en reepjes paprika zijn hier ook erg lekker in. De salade is vegan en bevat door de edamame (sojaboontjes) flink wat eiwitten. Wil je meer, dan zijn gebakkengarnalen hier erg lekker bij, net als krokante tofu.

Zo maak je Thaise noedelsalade voor 2 personen:

  • Kooktijd: 25 minuten

    Voor de Thaise dressing

  • 1 teentje knoflook
  • 2 el rijstazijn
  • 1,5 el pindakaas
  • 1 limoen
  • 1 el honing
  • 1/2 tl sesamolie
  • 2 el neutrale olijfolie of druivenpitolie
  • chilivlokken en zout naar smaak
  • Voor de salade

  • 125 gr edamame (diepvries)
  • 80 gr sobanoedels of je eigen favoriete noedels
  • 1 avocado
  • 4 radijsjes
  • 1/4 komkommer
  • 100 gr mango (mag ontdooid uit de vriezer)
  • (Thaise) basilicum

Zo maak je het

Thaise pindadressing

Maak eerst de dressing. Rasp of pers hiervoor de knoflook boven een schaaltje of afsluitbaar potje. Doe de overige ingrediënten erbij en klop of schud tot een dressing. Proef en maak op smaak met chilivlokken en zout naar smaak.

Breng dan een pannetje water aan de kook en kook de edamame in ca. 6 minuten beetgaar. Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de edamame en de noedels koud af en laat ze goed uitlekken.

Frisse noedelsalade

Snijd ondertussen de avocado, de radijsjes en de komkommer in plakjes en snijd de mango in stukjes. Hussel de dressing door de noedels en verdeel de noedels over twee kommen.

Verdeel daarna de edamame, de avocado, de radijs, de komkommer en de mango over de noedels. Garneer met een paar blaadjes (Thaise) basilicum.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Gepubliceerd op 3 augustus 2020

Over Emma van der Deijl

Ik maak gerechten voor echte mensen met echte levens. Simpel, snel en smakelijk.
Ik kook graag, vaak en veel. Ook op dagen met weinig tijd. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

Lees Interacties

Leave A Reply