Taco’s die zijn gevuld met spicy krabkoekjes, mais en ingelegde rode ui. Klinkt goed hè? Ja dat vind ik ook. En nog hartstikke makkelijk ook!
Krabkoekjes maken
Voor een klant mocht ik onlangs een recept ontwikkelen met krabvlees uit blik. Had ik nog nooit mee gewerkt, dus extra leuk! Dol als ik ben op vistaco’s, stortte ik me vol enthousiasme op deze uitdaging, en daar rolden deze heerlijke taco’s met krabkoekjes uit.
Ik vind ingelegde rode ui heerlijk bij deze krabkoekjes, dus die maak ik er volgens dit recept graag bij.
Samen met (al dan niet geroosterde) mais, koriander en eventueel wat jalapeño heb je een geweldig gerecht!
Zo maak je taco’s met krabkoekjes voor 2-3 personen:
- Kooktijd: 45 minuten
- 2 blikjes (170 gram) roze krabvlees
- 1 ui
- 20 gram verse koriander
- 1 eidooier
- 75 gr paneermeel
- 1 el olijfolie
- ½ tl knoflookpoeder
- ½ tl fijn zout
- 2 tl gemalen komijn
- 1 tl pimentón of paprikapoeder
- 1 tl venkelpoeder
- ½ el gedroogde oregano
- ½ tl gemalen witte peper
- 6-8 kleine (maïs)tortilla’s
- 100 gr gekookte maïskorrels
- ingelegde rode ui
- optioneel: jalapeño in ringen
Zo maak je het
Verwarm ten eerste de oven voor op 200 graden. Snijd dan de ui in grove stukken. Snijd ook de stelen van de koriander. Pureer ze vervolgens samen in de keukenmachine.
Laat ondertussen de krab goed uitlekken en stort deze daarna in de standmixer. Voeg dan de gepureerde ui, het ei, het paneermeel, de olijfolie en de kruiden toe. Meng dan tot een stevig deeg.
Vorm hiervan vervolgens met een kleine ijsboltang 18 krabkoekjes. Bak de krabkoekjes vervolgens in de oven op een met bakpapier beklede bakplaat in 25 minuten goudbruin en nog smeuïg van binnen.
Snijd ondertussen het korianderblad fijn en verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vul de taco’s met de krabkoekjes, ingelegde rode, ui, mais, koriander en eventueel jalapeño.
Laat hier weten wat je er van vindt