Tabouleh met witlof

Tabouleh met witlof en granaatappel

Een heerlijke herfstige tabouleh met witlof en granaatappel. Helemaal anders dan anders, en ook nog eens vegan en glutenvrij.
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Dit recept is mijn versie van de bitterzoete tabouleh met radicchio en granaatappel uit Puur & Makkelijk. Omdat radicchio en zijn zusje roodlof in Nederland vaak lastig verkrijgbaar zijn, gebruikte ik witlof. Ook het bitter van de witlof combineert geweldig met het frisse van de granaatappel, de knapperige komkommer en de vele kruiden.

Salade met granaatappel

In de tabouleh gaat bovendien granaatappelsiroop. Die kun je in de supermarkt kopen (ik gebruik meestal die van Souq), maar nog lekkerder is natuurlijk om hem zelf te maken. En het leuke is: daarvoor staat een recept in het boek!

Tabouleh met witlof

Glutenvrije tabouleh

In het oorspronkelijke recept wordt bovendien boekweit gebruikt als basisgraan, maar die bleek op, dus werd het orzo. Omdat tabouleh oorspronkelijk met bulgur gemaakt wordt, lijkt dat me ook een prima basis voor deze variant met witlof en granaatappel. Gebruik je boekweit of bijvoorbeeld quinoa, dan is de tabouleh meteen glutenvrij.

Zo maak je tabouleh met witlof en granaatappel voor 2 personen:

 • Kooktijd: 30 minuten
 • 100 gr boekweit, orzo, bulgur, quinoa of een ander graan
 • 1 snackkomkommer
 • 1 grote tomaat of 125 gr snoeptomaatjes
 • 2 stronkjes witlof
 • 1 biologische citroen
 • 3 el olijfolie
 • 1,5 el granaatappelsiroop
 • 2 handenvol gemengde kruiden zoals platte peterselie, munt, dille en basilicum
 • pitjes van een halve granaatappel (of 1 bakje granaatappelpitjes uit de supermarkt)
 • 1/2 tl sumak

Zo maak je het

Kook de boekweit, orzo, bulgur of ander graan volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af, spoel af met koud water en laat verder afkoelen.

Witlofsalade met granaatappel

Snijd ondertussen de komkommer en de tomaat in kleine blokjes en schaaf of snijd smalle reepjes van de witlof.

Rasp de schil van de citroen en doe deze in een grote mengkom. Pers daarna de helft van de citroen uit en doe het citroensap ook in de kom. Meng hier 2 el olijfolie en 1/2 el granaatappelsiroop doorheen en klop tot een vinaigrette.

Herfstige tabouleh

Hak de kruiden grof. Doe driekwart van de kruiden, de komkommer, de tomaat, de witlof, je graan en de granaatappelpitjes in de mengkom en schep de tabouleh luchtig om.

Besprenkel de salade ten slotte met de resterende olijfolie en granaatappelsiroop en bestrooi hem met de rest van de kruiden en de sumak.

P.S. Het boek waar dit recept uit komt, kreeg ik van de uitgever cadeau. Mijn recensie ervan lees je hier. Wil jij het boek ook kopen, dan doe je me een groot plezier als je het via deze link bestelt. Dat kost jou niks extra, maar lever mij wel een klein percentage commissie op.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt