Spicy pitaburger met courgette en avocado

Spicy pitaburger met courgette en avocado

Razendsnelle spicy pitaburger die naast heerlijk pittig gehakt ook nog eens heel veel groente bevat. Misschien wel de lekkerste hamburger die er is!

Deze pitaburger maakte ik voor het eerst tijdens de hittegolf eind juli. Pittig eten helpt om af te koelen, dus toen ik zin had in een hamburger, lag het voor de hand om die lekker pittig te maken. Omdat er nog pita’s in de vriezer lagen, propte ik er daar eentje van vol met humus, avocado, koriander en gebakken courgette, plus natuurlijk mijn hamburger. Het resultaat was zó lekker dat ik er een foto van op instagram zette, die meteen veel bijval oogstte. Bij deze dan ook het recept, want deze pitaburger is natuurlijk jaarrond lekker!

Spicy pitaburger met courgette en avocado

Spicy pitaburgers maken

De basis van deze burgers zijn natuurlijk de hamburgers en de groenten. De humus en koriander zijn optioneel: heb je ze niet, dan hoef je ze niet te gaan kopen, heb je ze wel dan is je pitaburger nog net een tikje spannender!

Baharat is een pittig kruidenmengsel uit het Midden-Oosten. De variant van Jonnie Boer die je in de supermarkt kunt kopen, is prima.

Geen fan van pittig? Probeer dan deze deze bacon-cheeseburgers eens!

Zo maak je 2 spicy pitaburgers met courgette en avocado:

  • Kooktijd: 20 minuten
  • 1 courgette
  • 1/2 tl komijn
  • 2 tl baharat
  • 1 avocado
  • 2 hamburgers of 200 gr gehakt, gekruid met zout en peper en tot hamburgers gevormd
  • 2 grote pita’s
  • evt. 2 el humus en 1 handje koriander

Zo maak je het

Snijd de courgette in plakjes. Bestrooi ze met de komijn en 1 tl baharat. Bak de plakjes courgette op middelhoog vuur in een ruime koekenpan tot ze aan beide zijden mooi goudbruin zijn. Snijd ondertussen de avocado in plakjes.

Pittige hamburgers

Veeg de pan schoon als de plakjes courgette klaar zijn. Bestrooi de hamburgers aan weerszijden met de resterende baharat. Bak dan de hamburgers zoals je dat het liefste doet. Bij mij is dat 2 minuten per kant op hoog vuur, zodat ze van binnen nog mooi rosé zijn.

Verwarm ondertussen de pita’s in de broodrooster. Snijd ze open en besmeer desgewenst met humus. Prop er dan de plakken courgette en avocado in. Schuif de burgers ook in de pita’s en maak af met wat korianderblad.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal: 1

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt