Vorig jaar legde ik voor het eerst snijbonen op de barbecue. Dat was zó lekker, dat ik de eerste bos snijbonen uit mijn groentetas dit jaar onmiddellijk ook op de grill legde.
Nou is dat op zich al heel lekker, maar aangezien ik dit gerecht aan een groep vriendinnen wilde voorzetten, wilde ik het nog nét een beetje extra geven. Dus keek ik voor inspiratie naar mijn favoriete gerecht met doperwtjes en voegde burrata toe.
Dat vulde ik aan met kruiden en knapperige nootjes en voilà, een nieuwe lieveling was geboren!
Bonen op de barbecue?
In de grillpan of op een kleine barbecue? Geen punt, dit gerecht is het lekkerst op kamertemperatuur, dus dat gaat prima.
Zo maak je geroosterde snijbonen met burrata voor 2 personen:
- Kooktijd: 30 minuten
- 30 gr hazelnoten
- 300 gr snijbonen
- 1 el extra vierge olijfolie
- 1 el balsamico-azijn
- zout en peper naar smaak
- 10 gr platte peterselie
- 1 bol burrata
Zo maak je het
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan of in de oven tot ze mooi goudbruin zijn en extra nootachtig ruiken. Laat ze afkoelen en hak ze daarna grof.
Snijbonen roosteren
Was de bonen en snijd als je wilt de puntjes eraf. Ik vind het mooier met puntjes, maar eerlijk is eerlijk: ze kunnen nogal hard zijn.
Hussel de bonen met de olie en rooster ze in porties op de barbecue of in een grillpan. Hak ondertussen de peterselie grof.
Salade met geroosterde bonen
Meng de balsamico goed door de geroosterde bonen heen. Verdeel de ze over een groot bord of een schaal.
Strooi de peterselie en de hazelnoten over de geroosterde bonenen top met de burrata.
Laat hier weten wat je er van vindt