Lekker weinig werk, chique smaken en het ziet er nog geweldig uit ook. De perfecte combi tussen gemak en fancy, deze traybake met biet en burrata.
Eén van mijn favoriete zaken om te kopen als ik in Frankrijk ben, is het tijdschrift Saveurs Green: een heerlijke dikke pil barstensvol vegetarische recepten.
Traybake met timut peper
Ik had in Frankrijk onlangs ook timutpeper gekocht. Dat is een pepersoort die verwant is aan sechuanpeper, en een vergelijkbare tinteling geeft, maar dan met een opvallende grapefruitsmaak. Perfect bij deze traybake met citrusfruit!
Ik gebruikte een combinatie van rode en gele bietjes, omdat ik die toevallig had, maar met alleen rode bietjes werkt het natuurlijk net zo goed.
Zo maak je traybake met biet en burrata voor 2 personen:
- Wachttijd: 45 minuten
- Kooktijd: 10 minuten
- 3 zoete aardappels
- 4 bietjes
- 1 ui
- 2 sinaasappels
- 3 el ml extra vierge olijfolie
- 1/2 tl komijn
- 1/4 tl chilipeper
- timut/sechuan peper
- zoutvlokken
- 2 takjes rozemarijn
- 1 bol burrata
Zo maak je het
Schrob de zoete aardappels en snijd ze in lange dikke frieten. Schrob ook de bietjes schoon en snijd ze in stukken: kleintjes in kwarten, grote in achten.
Traybake met biet en sinaasappel
Pel de ui en snijd hem in kwarten. Boen de sinaasappels schoon met heet water en afwasmiddel. Snijd 1 sinaasappel in 6 partjes.
Rasp van de andere sinaasappel de schil af en pers hem uit.
Leg de groenten en de sinaasappels in een met bakpapier beklede ovenschaal.
Roer de helft van de olijfolie in een kommetje los met de komijn, de chilipeper en timutpeper en zoutvlokken naar smaak. Sprenkel het mengsel over de groenten en hussel alles voorzichtig om.
Rooster de groenten ca. 35 minuten in de oven, tot de zoete aardappel mooi zacht is en bruine randjes krijgt.
Meng ondertussen 2 el van het het sinaasappelsap met de rest van de olijfolie, plus opnieuw zout en peper naar smaak.
Leg wanneer de groenten uit de oven komen de burrata er bovenop en schenk de vinaigrette er overheen.
Laat hier weten wat je er van vindt