Zoete, aardse bietjes die perfect contrasteren met de zoetzure vinaigrette en de romige burrata. Echt, deze balsamicobietjes met burrata zijn echt geweldig als avondeten of lunch!
Balsamicobietjes
Begin dit jaar deelde ik al een recept met bietjes en burrata, en die combinatie is zo goed, dat ik hem ook graag op andere manieren eet. Zoals hier: bietjes uit de oven met balsamicodressing, met romige burrata. Extra lekker met wat frisse spinazie en stevig brood.
Ik koop het liefst desembrood bij een goede bakker, maar als dat een keer niet lukt, dan vind ik dit afbakbrood stiekem ook echt prima.
Zo maak je balsamicobietjes met burrata:
- Kooktijd: 45 minuten
- 4 grote bieten
- 3 el olijfolie
- zout en peper naar smaak
- 2 el balsamicoazijn
- 2 handjes spinazie of rucola
- 1 bol burrata
- stevig brood om mee te serveren
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (liefst hete lucht).
Snijd de bietjes in parten en leg die in een ovenschaal. Besprenkel ze met 2 el van de olijfolie, plus zout naar smaak.
Bietjes roosteren
Rooster ze tot ze zo zacht zijn dat een vork er makkelijk in glijdt. Hoe lang dat precies duurt, hangt zowel af van je bietjes als van je oven, maar ga uit van 35-50 minuten.
Meng ondertussen de laatste el olijfolie met de balsamico. Verdeel vlak voor de bietjes klaar zijn je spinazie of rucola over een grote schaal.
Schenk de balsamicovinaigrette bij de bietjes in de ovenschaal zodra je ze uit de oven haalt en schep alles goed op. Schep de bietjes op je groene blaadjes.
Leg de burrata er bovenop en serveer direct. Snijd de burrata aan tafel aan.
Laat hier weten wat je er van vindt