Snelle watermeloenlimonade met komkommer

Snelle watermeloenlimonade met komkommer

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Zelf limonade maken is leuk en lekker, maar vaak wel een flink klusje. Daar is deze snelle limonade een handige oplossing voor: binnen 10 minuten kun je ervan genieten!

Watermeloenlimonade maken

Ik kwam op het idee bij het zien van deze aardbeienlimonade van Smitten Kitchen, die na jarenlang prutsen met suikersiroop gewoon alles bij elkaar in de blender mikte. Zoals wel meer hacks van haar: geniaal. Ik maakte er een watermeloenlimonade van, en maakte die extra verfrissend met citroen en komkommer.

Je kunt je watermeloenlimonade in de koelkast nog 3 dagen bewaren. Dat is maar goed ook, want met dit recept maak je al gauw een liter, en en half om half met (bruis)water is het dus 2 liter limonade. Wel perfect voor warme dagen dus!

Dit is wel echt een limonade: puur is ie míerzoet. Ik drink hem daarom graag half om half met bruiswater. Je maakt de limonade overigens op smaak met citroensap, dus ook daarmee maak je hem frisser.

Ik gebruik hiervoor de blender, maar met een staafmixer werkt het ook. Sowieso zeef je de limonade voor je hem serveert.

Snelle watermeloenlimonade met komkommer

Zo maak je ca. 1 liter watermeloenlimonade:

  • Kooktijd: 10 minuten
  • 500 gr watermeloen vruchtvlees (ca. een halve mini watermeloen)
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 citroen
  • 1 el suiker
  • 200 ml water
  • ijsklontjes en bruiswater naar smaak

Zo maak je het

Schil de watermeloen en doe de stukken in de blender. Schil ook de komkommer en voeg die toe. Pers de citroen uit. Doe de suiker en het water in de blender, plus de helft van het citroensap.

Blend alles tot een superglad geheel. Proef en voeg desnoods nog wat citroensap toe. Zeef je watermeloenlimonade. Serveer met ijs en bruiswater naar smaak.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt