Snelle saus van groene kruiden

Snelle saus van groene kruiden

Een razend snelle smaakmaker waarmee elke maaltijd een feestje wordt, dat is deze saus van groene kruiden. Hij is bovendien lekker op álles!

Een saus die zo ongeveer overal lekker bij is en binnen 5 minuten op tafel staat? Kom maar door! Deze snelle saus van groene kruiden is zo’n topper. Ik maakte hem voor het eerst bij geglaceerde wortels, maar dit spul is lekker op alles.

Snelle saus van groene kruiden

Op taco’s, bij falafel, op een burger, verzin het maar. En razendsnel, dus zelfs te maken als je eigenlijk al aan tafel zat en je eten wat pep mist.

Nou kan ik hier natuurlijk een mooi verhaal ophangen over hoe ik ooit in een restaurantje ergens op een klif een soortgelijke saus at, of over hoe ik deze saus verzonnen heb, maar de realiteit is íetsje anders. Het was twee dagen voor mijn vakantie en de kruiden uit de koelkast moesten op. Ik had zin in een frisse saus bij mijn wortels, en nou ja, the rest is history.

Snelle saus van groene kruiden

Snelle saus met groene kruiden

Welke kruiden je gebruikt is bovendien maar net wat je in huis hebt. Zorg wel voor zachte kruiden, zoals platte peterselie, basilicum, koriander, munt etc. Ik gebruik het liefste 1 deel peterselie, 1 deel koriander en 1 deel munt, omdat dat perfect samengaat met de andere smaakmakers.

Zo maak je 1 kommetje saus van groene kruiden:

  • Kooktijd: 5 minuten
  • 2 el tahin
  • 4 el water
  • 30 gr gemengde kruiden (zoals peterselie, munt, koriander etc)
  • 1 el vers citroensap
  • 1 tl roze peperkorrels
  • zout naar smaak

Zo maak je het

Doe de tahin en het water in de blender of de beker van je staafmixer. Voeg het citroensap, de kruiden en de rozepeperbessen toe. Pureer tot een gladde saus. Proef en maak op smaak met zou en indien nodig nog wat citroensap.

In de koelkast blijft de saus zeker 3 dagen goed.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt