Deze polenta met groene kruiden maakte ik onlangs bij een onverwachte barbecue. Dit gerecht is supersnel klaar, eenvoudig en ontzettend lekker en het staat nog leuk op je bord ook.
Zelf polenta maken
Dit keer dus een eenvoudig en snel recept, maar met groots resultaat. Een echt recept voor mij! Wat de genoemde kruiden betreft: dit was wat ik in huis had. Heb je iets anders, houd je niet van één van de kruiden of heb je zin in een andere mix: be my guest! Het gaat vooral om de hoeveelheden en natuurlijk om het gebruik van verse kruiden.
Zo maak je polenta met groene kruiden voor 2 personen:
- Kooktijd: 10 minuten
- 80 gr snelkookpolenta (klassieke kan ook, maar dan sta je je 50 minuten het schompes te roeren)
- 500 ml en een halve bouillontablet (of 500 ml zelfgemaakte, mild gezouten bouillon)
- een flinke scheut goede extra vierge olijfolie
- een supermarktbosje platte peterselie, alleen de blaadjes
- een supermarktbosje koriander, alleen de blaadjes
- een flinke hand muntblaadjes
- een flinke hand basilicumblaadjes
Zo maak je het
Meng de kruiden en hak ze grof. Breng het water met de bouillontablet of de bouillon in een kookpan aan de kook. Strooi onder voortdurend roeren de polenta erbij. Blijf gedurende 5 minuten stevig roeren. Roer aan het einde van de vijf minuten een flinke scheut olie en 1/3 van de kruiden erdoorheen. Proef en maak op smaak met versgemalen zwarte peper.
Verdeel de polenta over twee borden, bestrooi met de rest van de kruiden en besprenkel met nog een scheut olie. Heerlijk bij bijvoorbeeld een barbecue, met gegrild vlees en gegrilde groenten!
Variatietip:
Het is ook heerlijk om 25 gr geraspte parmezaanse kaas door de polenta te roeren. Of 50 gr verse geitenkaas. Nou ja, verzin het maar 😉
barbecue | basilicum | dreumesproof | eten met kinderen | Koemelkvrij | lactosevrij | melkvrij | peterselie | Peuterproof | zomer | zomers | Zwangerproof
Laat hier weten wat je er van vindt