Snelle maaltijdsalade met kikkererwten en broccoli

Een snelle maaltijdsalade gaat er hier altijd wel in, zeker nu er weer een baby in huis is. Knapperige kikkererwten eten we hier graag en vaak, maar doorgaans uit de oven. Deze versie uit de koekenpan is nog sneller. Ook rauwe broccoli staat hier regelmatig op het menu, en samen vormen deze twee bovendien een fantastische combinatie. Zoals ook in deze snelle maaltijdsalade met broccoli en kikkererwten.

Maaltijdsalade met kikkererwten en broccoli

Kruidige kikkererwten

Om de kikkererwten op smaak te brengen, heb ik Love your chick kruiden van Green Gypsy gebruikt. Bedoeld om kip mee op smaak te brengen, maar wij eten nog maar zelden kip. Gelukkig zijn deze kruiden geschikt om vrijwel ieder hartig gerecht een boost te geven. De basis is een beetje kerrie-achtig, met o.a. kaneel. Heb je deze kruiden niet in huis, dan is ras-el-hanout een prima vervanger.

Maaltijdsalade met kikkererwten en broccoli

Zo maak je snelle maaltijdsalade met kikkererwten en broccoli voor 2 personen:

  • Kooktijd: 15 minuten
  • 1 blik kikkererwten (400 gr), afgespoeld en uitgelekt
  • 1/2 el Love your chick kruiden of ras-el-hanout
  • 1/2 tl sumac
  • 1/4 tl fijn zout
  • chilivlokken naar smaak
  • 1 kleine broccoli (ca. 400 gr)
  • 1 el vers citroensap
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 75 gr feta

Zo maak je het

Dep de kikkererwten een beetje droog met wat keukenpapier. Verhit ondertussen in een ruime koekenpan of wok een scheutje neutrale olie. Doe de kikkererwten erbij wanneer de pan goed heet is.

Knapperige kikkererwten uit de koekenpan

Voeg de kruidenmix, de sumac en het zout toe, met chilivlokken naar smaak. Bak de kikkererwten op middelhoog vuur terwijl je ze af en toe roert. Na 10-12 minuten zijn ze knapperig.

Maaltijdsalade met rauwe broccoli

Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en die in plakjes. Bewaar de steel, die is heerlijk in wokgerechten of soep! Meng vervolgens in een saladeschaal het citroensap met de olijfolie en zout en peper naar smaak. Doe de broccoli erbij, schep om en laat rusten tot de kikkererwten klaar zijn.

Maaltijdsalade met broccoli en kikkererwten

Meng dan de knapperige kikkererwten door de broccoli. Verkruimel ten slotte de feta boven de maaltijdsalade en schep alles luchtig om.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering / 5. Aantal:

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Gepubliceerd op 29 juni 2020

Over Emma van der Deijl

Ik maak gerechten voor echte mensen met echte levens. Simpel, snel en smakelijk.
Ik kook graag, vaak en veel. Ook op dagen met weinig tijd. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

Lees Interacties

Leave A Reply