Snelle vegetarische ramen met sobanoedels

Snelle vegetarische ramen met sobanoedels

Deze vegetarische ramen met sobanoedels en groente is super snel: hij staat in een kwartiertje op tafel en is een heerlijke kom comfort food!

Na het succes van mijn winterse bowl met sesamnoedels had ik de smaak van de noedelbowls helemaal te pakken. Met trends ben ik nooit zo haantje de voorste, maar ik had al wel een tijdje zin om zo’n mooi Japans kommetje ramen te maken. Dus combineerde ik die twee ideeën tot deze snelle vegetarische ramen!

Snelle vegetarische ramen met sobanoedels

Snelle ramen maken

Na het zien van de aflevering van Chef’s Table over Ivan Ramen durfde ik er eigenlijk niet meer aan te beginnen: ik vroeg me af of je wel lekkere ramen kon maken zónder eerst hele dagen bouillon te koken en precies de juiste noedels te gebruiken.

Snelle vegetarische ramen met sobanoedels

Dat bleek gelukkig enorm mee te vallen. Deze vega ramen zouden in Japan misschien wel worden uitgespuugd wegens “nep”, maar ik vind ze heerlijk, en barstensvol smaak, en daar gaat het maar om.

Vegetarische ramen met umami bouillon

De bouillon trekt bij mij geen dagen, maar een paar minuutjes. Ik gebruik hiervoor een combinatie van witte miso en een paddenstoelenbouillonblokje. Mega umami, en makkelijk en snel.

Aangezien sobanoedels door hun volle smaak even stevige textuur mijn favoriete soort noedels zijn, gebruikte ik die gewoon weer.

Snelle ramen met groente

Veel ramen worden getopt met één of meer soorten vlees of vis. Ik wilde liever een vegetarische variant, dus ik koos voor sojaboontjes (edamame) en spinazie, plus natuurlijk zo’n mooi half zacht eitje.

Zo maak je vegetarische ramen met sobanoedels voor 2 personen:

  • Kooktijd: 15 minuten
  • 800 ml water
  • 1 paddenstoelenbouillonblokje
  • 2 tl witte miso
  • 2 eieren
  • 150 gr sobanoedels
  • 200 gr bevroren sojaboontjes
  • 4 handen spinazie
  • naar smaak: sojasaus, sesamolie, sesamzaad en chilivlokken

Zo maak je het

Breng het water aan de kook met het bouillonblokje en de miso. Kook ondertussen het ei zoals je dat zelf graag hebt, ik doe doorgaans 6 minuten, zodat ik een halfzacht eitje heb.

Ramen met sobanoedels

Doe wanneer de bouillon kookt de sobanoedels erbij en kook ze vier minuten. Haal ze uit de bouillon met een schuimspaan en verdeel ze over twee kommen.

Doe dan de sojaboontjes in de bouillon en kook ze 5-6 minuten op laag vuur. Snijd ondertussen de paprika in dunne ringen of plakjes.

Snelle vegetarische noedelsoep maken

Haal ook de sojabonen met een schuimspaan uit de bouillon en verdeel ze over de kommen. Proef de bouillon en maak op smaak met sojasaus, sesamolie en chilivlokken.

Verdeel dan de bouillon over de kommen. Leg daarna de spinazie bovenop de ramen. Halveer de eieren in de lengte en leg ook die op de ramen. Garneer met witte en/of zwarte sesamzaadjes en eventueel meer chilivlokken.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt