Salade met geroosterde schorseneren

Iedere keer weer als we schorseneren in onze groentetas hebben, doe ik hetzelfde als de meeste andere mensen: een recept voor schorseneren googelen. Het werd dan ook hoog tijd voor een eigen recept met schorseneren. Dat werd deze heerlijke, winterse salade met geroosterde schorseneren!

Salade met geroosterde schorseneren

Recepten voor schorseneren

Waar de meeste recepten voor schorseneren vooral gaan over het schoonmaken ervan en dat ze ook wel armeluisasperges genoemd worden, is er in de receptuur vaak maar weinig variatie te ontdekken. Dus blijven gerechten met schorseneren een beetje lastig voor veel mensen.

Gerechten met schorseneren

Deze warme salade met schorseneren is dan ook volstrekt origineel: een vergelijkbaar recept ben ik nergens tegengekomen. Schorseneren worden vaak op zichzelf als bijgerecht gegeten. Dat vind ik alleen nogal saai.

Winterse salade met schorseneren

Dit recept met schorseneren is daarom echt anders. De schorseneren worden in de oven geroosterd en daarna met linzen, granen en fris groen in een winterse salade verwerkt!

Schorseneren schoonmaken

Nog even over dat schoonmaken van je schorseneren: niks aan de hand. Eerst even weken in een bak koud water, dan doe je keukenhandschoenen aan, schrobben, schillen met de dunschiller (nog altijd met handschoenen aan), desgewenst nog even afspoelen, snijden, klaar.

Ik rooster groente voor dit soort gebruik eigenlijk altijd van tevoren, als er toch al iets anders in de oven staat. De schorseneren voor deze salade gingen bijvoorbeeld in de oven met een grote schaal mac&cheese.

Vegan salade met schorseneren

Deze salade met schorseneren is trouwens ook nog eens vegan. Onbedoeld, en waanzinnig lekker. Geef je de salade graag nog wat meer pit, dan kun je er grofgehakte walnoten, geroosterde pompoenpitten en/of gebakken spekjes aan toevoegen. De keuze is aan jou!

[RECEPT]

Winterse salade met geroosterde schorseneren

Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de schorseneren schoon en snijd ze in stukjes van ongeveer 3 cm lang. Doe ze in een ovenschaal en hussel ze om met 1 el olijfolie en wat zout en peper.

Rooster de schorseneren ca. 25 minuten, tot ze rondom mooie bruine plekjes hebben en je er gemakkelijk met een vork in kunt prikken.

Salade met schorseneren en linzen

Kook ondertussen de granen volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met het halve bouillonblokje. Doe de laatste 2 minuten de linzen erbij. Giet het geheel af.

Klop van de rest van de olijfolie, de mosterd en het citroensap in een grote schaal een vinaigrette. Doe hier de granen en linzen bij en schep goed om. Serveer direct.

Gepubliceerd op 6 januari 2020

Over Em's Real Food

Ik kom vaak laat thuis, maar dat betekent niet dat mijn eten kant-en-klaar is. Ik kook graag, vaak en veel. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

Lees Interacties

Leave A Reply