Na het succes van mijn boerenkoolsalade met mango leek het me leuk om ook een meer zomerse salade met mango te maken. Dat werd deze frisse maaltijdsalade!
Snel klaar, vegan en waanzinnig lekker, dus wat wil je nog meer? Door de smaakmakers heeft deze salade een heerlijke Japanse twist, en de granen zorgen ervoor dat je je buikje eraan rond eet.
Salade met mango mee
Deze maaltijdsalade doet het overigens ook perfect als lunch, en hij is ook makkelijk mee te nemen. Naar je werk, of bijvoorbeeld naar een picknick.
Zorg er dan overigens wel voor dat je de granen laat afkoelen voor je ze door de rucola mengt, anders wordt die te snotterig en dat is zonde. De dressing apart meenemen vinden veel mensen fijn, maar ik vind het nooit zoveel toevoegen. Die keuze is dus aan jou.
Verse of bevroren mango?
De heerlijke zoete frisheid van de mango komt het beste tot zijn recht met verse mango, maar natuurlijk kun je ook mango uit de vriezer gebruiken. Zorg dan voor ongeveer 150 gram ontdooide mango.
Zo maak je maaltijdsalade met mango voor 2 personen:
- Kooktijd: 20 minuten
- 120 gr granen naar keuze
- 2 el pompoenpitten
- 2 cm verse gember
- 1 el vers citroensap
- 2 el sesamolie
- 1/2 mango
- 1 avocado
- 2 flinke handen rucola
- chilivlokken naar smaak
Zo maak je het
Bereid de granen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan.
Rasp ondertussen de gember fijn en meng deze in een klein kommetje met het citroensap en de sesamolie.
Snijd de mango in blokjes als dat nog niet is gebeurd. Snijd ook de avocado in blokjes. Verdeel de rucola over twee kommen of borden en verdeel hier de gekookte granen over. Schep luchtig om. Verdeel dan ook de mango en avocado over de kommen of borden.
Besprenkel met de vinaigrette en schep nog eens luchtig om. Bestrooi ten slotte met de pompoenpitten en chilivlokken naar smaak.
Laat hier weten wat je er van vindt