Een paar weken geleden postte ik hier een recensie van het nieuwe boek van Sabrina Ghayour, Feasts. Ik heb het boek in het Engels gekocht, zodat ik het al sinds september in huis had, maar vanaf vandaag is er ook een Nederlandse vertaling verkrijgbaar!
Sabrina Ghayour
Het boek staat, net als haar eerdere boeken Persiana en Sirocco vol met allerlei heerlijks, maar de mooiste gerechten in dit boek vind ik de salades. Naast mijn bewerking van haar perziksalade met feta maakte ik daarom ook deze salade met grapefruit en avocado. Ook dit was weer een plaatje om te zien, en een genot om op te eten.
Salade met grapefruit en avocado
Salade met grapefruit kon ik me goed voorstellen, salade met avocado uiteraard ook, maar ik had er nog nooit over nagedacht om die twee te combineren. Het is echter een fantastische combinatie: fris-bittere grapefruit, romige avocado, knapperige nootjes en pittige rucola met een spicy vinaigrette.
Daarnaast is deze salade heel eenvoudig te maken! Sabrina gebruikt in haar salade geroosterde cashewnoten, maar omdat ik vergeten was die te kopen, gebruikte ik ongezouten pinda’s. Minstens net zo lekker!
Zo maak je salade met grapefruit en avocado voor 2 personen:
- Kooktijd: 20 minuten
- 50 gr ongezouten pinda’s of cashewnoten
- 1 roze of rode grapefruit
- 1 grote avocado
- 50 gr rucola
- een paar sprietjes bieslook
- 1 el harissa
- 1 el heldere honing
- 1/2 el rode- of wittewijnazijn
- 1,5 el extra vierge olijfolie
- 1 tl water
Zo maak je het
Rooster de pinda’s of cashewnoten in een droge koekenpan tot ze donkerbruine plekjes krijgen. Leg ze op een bordje om af te koelen.
Salade met grapefruit
Snijd de onder- en bovenkant van de grapefruit. Zet de grapefruit op een snijvlak en snijd de schil er dik af, tot er geen wit meer zichtbaar is. Snijd de partjes tussen de vliezen uit.
Halveer de avocado, haal de pit eruit en schep de helften uit de schil. Snijd vervolgens beide helften in mooie plakjes. Leg de rucola op een groot bord of serveerschaal. Leg de avocado en grapefruit er mooi op. Strooi de nootjes erover. Snijd de bieslook fijn en strooi die erover. Bestrooi gul met zout en peper.
Vinaigrette met harissa
Roer een vinaigrette van de harissa, honing, azijn, olie en water. Maak op smaak met zout en peper. Sprenkel de helft van de vinaigrette over de salade en serveer meteen, met de rest van de vinaigrette ernaast.
avocado | eten met kinderen | Koemelkvrij | lactosevrij | low carb | melkvrij | salade | Zwangerproof
Laat hier weten wat je er van vindt