Een koolsalade die al lang een update verdiende, is deze van rode kool, met kurkuma en tahin. Hij is namelijk belachelijk lekker, en fantastisch als winterse lunchsalade.
Oorspronkelijk maakte ik hem met rode spitskool, maar met gewone rode kool of gewone spitskool is hij net zo lekker. Sowieso houd ik nogal van koolsalade, maar meestal is dat geen complete maaltijd. Extra leuk dus wanneer dat wel zo is.
Koolsla maken
Een tijdje geleden vond ik een recept voor een dressing met tahin en kurkuma. Ik maakte hem in een aangepaste versie bij een simpele salade en ik vond zowel en felgele kleur als de smaak fantastisch, maar niet zo passend bij gewone sla. Bij de steviger kool en de nootachtige granen in deze koolsla paste hij echter perfect.
Zo maak je koolsalade met tahin en kurkuma voor 2 personen:
- Kooktijd: 25 minuten
- 2 el extra vierge olijfolie
- 1,5 el vers citroensap
- 1,5 el tahin
- 1/2 tl gemalen kurkuma
- 1/8 tl fijn zeezout
- 100 gr bulgur
- 35 gemengde noten en zaden
- halve rode (spits)kool
- 1 avocado
- 2 bosuitjes
- platte peterselie naar smaak
Zo maak je het
Maak eerst de dressing: klop de olie, citroensap, tahin, kurkuma en zout tot een glad, knalgeel geheel. Proef en maak indien gewenst verder op smaak met peper, zout of citroensap. Pas wel op: kurkuma geeft nare vlekken. Niet alleen op kleding, maar ook op je aanrecht. Verwijder vlekken dus meteen.
Maaltijdsalade met kool maken
Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de noten grof en rooster de zaden en noten in een droge koekenpan tot ze beginnen te geuren en kleuren.
Snijd de spitskool in fijne reepjes, de avocado in blokjes en de bosui in ringetjes. Hak de peterselie grof.
Meng de kool en de bulgur met de dressing. Schep dan de bosui en de avocadoblokjes er voorzichtig door. Bestrooi met de noten en zaden en de koriander.
Laat hier weten wat je er van vindt