Perensalade met feta uit Feasts

In het boek Feasts van Sabrina Ghayour staat een prachtig uitziende salade van perzik, rode ui en feta. Ik vond hem er niet alleen prachtig, maar ook heerlijk uitzien. Toen ik dus vorige week probeerde te bedenken wat ik wilde maken uit dit heerlijke boek, stond deze salade al snel bovenaan mijn wishlist. Er stond echter één ding in de weg aan het maken ervan: er waren geen goede perziken meer te krijgen.

Perensalade met feta uit Feasts

Perensalade met feta

Maar geen nood: peren zijn nu volop in het seizoen. Weliswaar is de textuur daarvan steviger en zien ze er minder spectaculair uit, maar ze zijn wel een hele goede vervanger! In plaats van een perziksalade daarom dan ook een perensalade met feta. De combinatie van zoet fruit, zoute feta en pittige smaakmakers zorgt voor een verrassend volwassen smaak. Vaak vind ik salades met fruit overwegend zoet van smaak, maar dit is echt een salade.

Deze heerlijke salade staat ook nog eens in een kwartiertje op tafel. Een tijdje laten staan kan natuurlijk altijd, daar trekken de smaken alleen maar meer van in!

Perensalade met feta uit Feasts

Zo maak je perensalade met feta voor 2 personen:

  • Kooktijd: 15 minuten
  • 1 grote of 2 gewone stevige handperen (bijvoorbeeld Conférence)
  • 1/2 rode ui
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 1/2 el pul biber chilivlokken
  • 1 el vers citroensap
  • 100 gr feta
  • 15 gr munt

Zo maak je het

Snijd de peren in kwarten en die in plakjes. Snijd de rode ui in hele dunne halve ringen. Doe de peer, de rode ui, de olijfolie, de pul biber en het citroensap in een kom. Maak op smaak met zout en versgemalen peper en meng goed door elkaar.

Verkruimel de feta tot kleine stukjes. Snijd de munt in reepjes. Hevel de salade over naar een serveerschaal en bestrooi met de feta en de munt.

N.B. De foto bovenaan dit recept komt uit Feasts en is gemaakt door Kris Kirkham.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 3 / 5. Aantal: 1

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Lees Interacties

Leave A Reply

Over Emma van der Deijl

Ik maak gerechten voor echte mensen met echte levens. Simpel, snel en smakelijk.
Ik kook graag, vaak en veel. Ook op dagen met weinig tijd. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

NIEUW! Em's real food nieuwsbrief!
Schrijf je snel in!

Maximaal 1x per maand inspiratie van Emma in je mailbox.