In het boek Feasts van Sabrina Ghayour staat een prachtig uitziende salade van perzik, rode ui en feta. Ik vond hem er niet alleen prachtig, maar ook heerlijk uitzien. Toen ik dus vorige week probeerde te bedenken wat ik wilde maken uit dit heerlijke boek, stond deze salade al snel bovenaan mijn wishlist. Er stond echter één ding in de weg aan het maken ervan: er waren geen goede perziken meer te krijgen.
Perensalade met feta
Maar geen nood: peren zijn nu volop in het seizoen. Weliswaar is de textuur daarvan steviger en zien ze er minder spectaculair uit, maar ze zijn wel een hele goede vervanger! In plaats van een perziksalade daarom dan ook een perensalade met feta. De combinatie van zoet fruit, zoute feta en pittige smaakmakers zorgt voor een verrassend volwassen smaak. Vaak vind ik salades met fruit overwegend zoet van smaak, maar dit is echt een salade.
Deze heerlijke salade staat ook nog eens in een kwartiertje op tafel. Een tijdje laten staan kan natuurlijk altijd, daar trekken de smaken alleen maar meer van in!
Zo maak je perensalade met feta voor 2 personen:
- Kooktijd: 15 minuten
- 1 grote of 2 gewone stevige handperen (bijvoorbeeld Conférence)
- 1/2 rode ui
- 1 el extra vierge olijfolie
- 1/2 el pul biber chilivlokken
- 1 el vers citroensap
- 100 gr feta
- 15 gr munt
Zo maak je het
Snijd de peren in kwarten en die in plakjes. Snijd de rode ui in hele dunne halve ringen. Doe de peer, de rode ui, de olijfolie, de pul biber en het citroensap in een kom. Maak op smaak met zout en versgemalen peper en meng goed door elkaar.
Verkruimel de feta tot kleine stukjes. Snijd de munt in reepjes. Hevel de salade over naar een serveerschaal en bestrooi met de feta en de munt.
N.B. De foto bovenaan dit recept komt uit Feasts en is gemaakt door Kris Kirkham.
eten met kinderen | feta | low carb | peer | salade | Zwangerproof
Laat hier weten wat je er van vindt