Risotto met gele biet en geitenkaas

Risotto met gele biet en geitenkaas

Een prachtige, romige risotto met gele biet, geitenkaas, knapperige walnoten en frisse munt. Perfect voor in de winter en de vroege lente!
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Heb jij wel eens gele biet gegeten? Ik kom ze niet zo vaak tegen, maar áls ik ze zie, sla ik altijd meteen toe, want gele biet is echt héél erg lekker. Iets minder gronderig dan hun rode zusjes, en net zo lekker zoet.

Gele bieten geven veel minder kleur af dan rode bietjes, waardoor hun vrolijke tint extra opvalt in de gerechten die je ermee maakt. Aangezien ik dol ben op bietenrisotto, besloot ik ook eens risotto met gele biet te maken.

Risotto met gele biet en geitenkaas

Gele biet in de risotto

Niet zo spectaculair van kleur, maar zeker wel van smaak! Biet en geitenkaas zijn een klassieke combinatie waar ik dol op ben, dus er gaat ook geitenkaas in deze risotto. Door de toevoeging van knapperige, iets zoete walnoten en frisse munt wordt deze risotto met biet nóg lekkerder.

Ik koop mijn gele biet doorgaans gewoon in mijn groentetas. Ook Crisp heeft ze wel eens. En kun je geen gele biet vinden? Met rode biet wordt deze risotto net zo lekker! Omdat er geen wijn in zit, is deze risotto bovendien uitermate geschikt voor kinderen en zwangeren.

Zo maak je risotto met gele biet en geitenkaas voor 2 personen:

 • Kooktijd: 35 minuten
 • 1 ui
 • 2 el+1 tl neutrale olijfolie
 • 500 gr gele biet
 • 125 gr risottorijst
 • 1 groentebouillonblokje
 • 80 gr zachte geitenkaas
 • 25 gr walnoten
 • snuf pimentón
 • 1 tl honing of maple syrup
 • 5 gr muntblaadjes

Zo maak je het

Snipper de ui. Verhit een hapjespan of wok op middelhoog vuur met 2 el olijfolie. Fruit hierin de de ui. Schil ondertussen de bietjes en snijd ze in blokjes.

Risotto maken

Doe de bietenblokjes bij de ui en fruit ze zachtjes mee tot ui en biet beginnen te kleuren. Doe dan in één keer de rijst erbij en roer om tot alle korrels een beetje glazig zien.

Doe dan ongeveer 1/3 van de bouillon erbij en roer rustig om. Doe telkens wanneer de rijst er een beetje droog uitziet een scheutje bouillon bij en roer weer om. Na ongeveer 20 minuten zou gare, romige rijst moeten hebben.

Risotto met knapperige walnoten

Maak ondertussen de zoete walnoten. Verhit hiervoor in een klein koekenpannetje de resterende tl olijfolie. Bak hierin de walnoten kort en voeg dan de honing toe. Schud de walnoten goed om zodat ze bedekt raken met een laagje honing.

Hak vervolgens de munt heel fijn. Roer als de risotto zacht en romig is de geitenkaas er doorheen. Verdeel over twee borden en bestrooi ten slotte met walnoten en munt.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 3.5 / 5. Aantal: 2

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Reacties

Laat hier weten wat je er van vindt