Quiche met bietjes en feta

 Sint 2020 Sint 2020

Al jaren maak ik met enige regelmaat deze wortelquiche. We zijn hier thuis niet dol op wortel, maar als quiche vinden we wortels heerlijk. Het leek me leuk om naast een oranje variant ook een roze/paarse versie te maken. Dat werd deze heerlijke quiche met bietjes en feta.

Quiche met bietjes en feta

Quiche met gekookte bietjes

Super simpel en super snel, zeker wanneer je gekookte bietjes uit de supermarkt gebruikt. Kook anders zelf je bieten, of pof ze in de oven voor nog net wat meer smaak.

Snelle hartige taart

Deze hartige taart kun je dan ook prima doordeweeks maken. Geheel tegen mijn principes in maakte ik hem met bladerdeeg en dat ging prima. Wil je liever een klassieke quichebodem, kies dan voor korstdeeg. Het lekkerste is natuurlijk zelfgemaakt korstdeeg, liefst van dit fool proof recept.

Quiche met bietjes en feta

Zo maak je 1 quiche met bietjes en feta van 28 cm:

  • Wachttijd: 30 minuten
  • Kooktijd: 10 minuten
  • 5 plakje bladerdeeg
  • 500 gr gare bietjes
  • 15 gr dille
  • 100 gr feta, plus evt wat extra om te garneren
  • 3 eieren
  • 2 tl ras el hanout
  • 2 el polenta of paneermeel
  • optioneel: walnoten

Zo maak je het

Ontdooi de plakjes bladerdeeg op het aanrecht en verwarm de oven voor op 200 graden.

Quiche met bietjes

Snijd de bieten in grove stukken en doe ze in de beker van de staafmixer of in de keukenmachine. Hak de dille grof en voeg deze, op een klein handje na, toe aan de bieten. Doe de feta, de eieren, de ras el hanout, flink wat zwarte peper en een snuf zout bij de bieten. Pureer alles tot een grove pasta.

Snelle hartige taart maken

Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot de grootte van je quichevorm. Vet de vorm in of bekleed hem met bakpapier en leg het deeg erin. Snijd vervolgens de randjes bij en prik met een vork gaatjes in de bodem.

Hartige taart met biet

Strooi dan de polenta gelijkmatig over de taartbodem en schenk vervolgens de vulling erop. Strijk deze daarna glad. Bak de quiche 30 minuten. Bestrooi voor het serveren met de achtergehouden dille en eventueel was extra feta.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 4.5 / 5. Aantal: 2

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Gepubliceerd op 17 augustus 2020

Over Emma van der Deijl

Ik maak gerechten voor echte mensen met echte levens. Simpel, snel en smakelijk.
Ik kook graag, vaak en veel. Ook op dagen met weinig tijd. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

Lees Interacties

Leave A Reply