Plaattaart met biet, munt en geitenkaas

Kerst 2021Kerst 2021

Wat een topper, deze plaattaart met biet, munt en geitenkaas! Zoete, aardse biet, hartige tapenade, frisse munt en romige geitenkaas op een knapperige bodem.

Plaattaart met biet, munt en geitenkaas

Het lekkerste is om deze plaattaart met munttapenade te maken. Die maak je heel eenvoudig zelf, en dan is de combinatie van munt en biet extra lekker. Geen tijd of zin om zelf tapenade te maken? Geen punt, kies dan voor goede tapenade van groene olijven.

Plaattaart met biet als lunch of avondeten

Ik maakt deze plaattaart met 4 plakjes bladerdeeg. Dat is een prima lunch voor 2 personen, en met een salade erbij is het genoeg als avondeten. Wil je liever een grotere plaattaart, maak hem dan met 6 plakjes bladerdeeg en vermenigvuldig de andere ingrediënten ook met 1,5.

Zo maak je plaattaart met biet, munt en geitenkaas voor 2 personen:

  • Kooktijd: 40 minuten
  • 4 vierkante plakjes bladerdeeg
  • 300 gr rauwe rode biet
  • 40 gr geitenkaas van een bûche (zo’n rolletje met een dunne korst)
  • 60 gr munttapenade
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 10 gr verse munt

Zo maak je het

Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zorg dat er een bakplaat in de oven zit.

Schrob ondertussen de bieten schoon en snijd ze met een scherp mes in zo dun mogelijke plakjes. Snijd de geitenkaas in plakjes en snijd de plakjes in kwarten.

Plaattaart met biet, geitenkaas en munt

Leg een vel bakpapier op het aanrecht en leg hier het ontdooide bladerdeeg op. Maak een rechthoek en zorg dat de randjes steeds iets overlappen. Druk de randjes aan zodat je één geheel krijgt (hoe het precies moet, zie je hier).

Kerf rondom op 1 cm van de rand het deeg iets in (niet doorsnijden!). Dit wordt straks de korst van je plaattaart.

Makkelijke plaattaart

Bestrijk de bodem binnen de randjes met de tapenade. Verdeel de plakjes biet over de plaattaart strooi de geitenkaas daar overheen. Besprenkel de plaattaart met de olijfolie en maal er zwarte peper overheen.

Schuif dan de plaattaart met bakpapier en al op de hete bakplaat. Bak de plaattaart in ca. 25 minuten goudbruin en gaar.  Haal ondertussen de blaadjes munt van de takjes en hak ze grof. Bestrooi de gebakken plaattaart met biet ten slotte met de munt.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Lees Interacties

Leave A Reply

Over Emma van der Deijl

Ik maak gerechten voor echte mensen met echte levens. Simpel, snel en smakelijk.
Ik kook graag, vaak en veel. Ook op dagen met weinig tijd. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

NIEUW! Em's real food nieuwsbrief!
Schrijf je snel in!

Maximaal 1x per maand inspiratie van Emma in je mailbox.