Plaattaart met groene asperges

Plaattaart met groene asperges

Krokant bladerdeeg met daarop frisse, romige kaas, sprankelende groene asperges en knapperige amandelen. Ik zou deze maken.
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Een knapperige plaattaart van bladerdeeg, bedekt met romige geitenkaas of ricotta met daarop beeldschone groene asperges en knapperige amandelen. Geloof me: dit wil je.

Plaattaart met groene asperges

Plaattaart met geitenkaas of ricotta

Deze plaattaart met geitenkaas en groene asperges begon als een experimentje. Bladerdeeg en geitenkaas waren in huis, maar ik zocht nog een groente om er een taart van te maken. Op de markt trof ik prachtige, hele dunne Hollandse groene asperges. Dat werd ‘m!

Deze plaattaart met groene asperges kun je maken met geitenkaas of met ricotta. Die laatste is wat romiger, de eerste heeft wat meer smaakintensiteit. Het is dus maar net waar je zin in hebt en wat je in huis hebt! I

Plaattaart met groene asperges

Plaattaart met asperges

Nu de Hollandse groene asperges in het seizoen zijn, is dit hét moment om toe te slaan. De rest van het jaar komen ze meestal uit Kenia of Peru, en ik weiger groenten van zo ver weg te laten komen, al helemaal als ze hier ook groeien.

Zo maak je plaattaart met groene asperges voor 2 personen:

  • Kooktijd: 35 minuten
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 125 gr zachte geitenkaas of ricotta
  • 1 tl balsamicoazijn of granaatappelmelasse
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 2 takjes verse oregano of 1 tl gedroogde oregano
  • 250 gr groene asperges
  • 2 el amandelschaafsel

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden en zorg dat er een bakplaat in de oven staat. Laat het bladerdeeg ontdooien en leg de plakjes licht overlappend op elkaar zodat ze een vierkant vormen.

Druk de naden aan. Ik rekte het deeg daarna rondom iets uit, maar dat is niet nodig. Snijd rondom een randje van ca. 1 cm breed half in het deeg (dit wordt je korst). Leg de bodem op een vel bakpapier.

Makkelijke plaattaart met groene asperges

Haal de blaadjes van de takjes oregano en snijd ze grof. Prak de geitenkaas met de ricotta of yoghurt, azijn, 1 el olijfolie, versgemalen zwarte peper naar smaak en de oregano door elkaar. Bestrijk de bladerdeegbodem tot aan de randjes met het geitenkaasmengsel.

Leg de asperges erop. Ik deed dit om en om met de kopjes de ene en de andere kant op. Dat staat gezellig, en zorgt er bovendien voor dat je te korte asperges makkelijk “compenseert”.

Snelle plaattaart met asperges

Bestrooi de plaattaart met het amandelschaafsel. Schuif dan de plaattaart met bakpapier en al op de hete bakplaat. Bak je plaattaart in 20-25 minuten tot de korstjes en de amandelen goudbruin kleuren.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 3.9 / 5. Aantal: 9

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt