Munttapenade met courgette

 Sint 2020 Sint 2020

Zomerser dan dit wordt het niet: koude courgette met een frisse tapenade met munt. Ik zag op Instagram voorbij komen dat iemand ergens buiten de deur tapenade met munt had gegeten. Dat idee bleef in mijn hoofd hangen, waarna ik besloot zelf maar eens met een munttapenade te gaan experimenteren.

Munttapenade met courgette

Frisse munttapenade

Dat bleek een goede keuze: tapenade met munt is echt héél lekker. Hartig als gewone tapenade, fris door de munt. Lekker verkoelend op een warme dag, maar met genoeg body voor minder warme dagen.

Munttapenade met courgetti

Met courgetti is dit een heerlijke lichte lunch, maar ook een prima voorgerecht. Serveer je er een gegrild visje bij, dan is dit een lichte hoofdmaaltijd voor twee personen.

Munttapenade met courgette

Tapenade met munt

Het is wel zaak de tapenade na bereiding minimaal een uur te laten staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Langer is nog lekkerder, en omdat de munttapenade in de koelkast minimaal een week goed blijft, is het ideaal om deze vegan tapenade bijvoorbeeld in het weekend vast te maken als mealprep!

Tapenade met munt bij de borrel

Natuurlijk kun je deze munttapenade ook met iets anders dan courgetti eten: heerlijk op een stukje (geroosterd) brood, als basis in bijvoorbeeld een plaattaart met tomaten, of als dip voor groente.

  • Voorbereidingstijd: 5 minuten
  • Wachttijd: 1 uur
  • Kooktijd: 5 minuten
  • 15 gr munt
  • 130 gr groene olijven zonder pit (uitgelekt gewicht)
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 1 el kappertjes
  • 1 courgette

Zo maak je het

Hak voor de tapenade de munt grof en doe deze in de keukenmachine, blender of staafmixerbakje. Voeg de olijven, de olijfolie en de kappertjes toe. Pulseer tot een grove pasta. Laat de munttapenade minimaal een uur staan voor je hem serveert

Courgetti met munttapenade

Maak linten van de courgette met een spiralizer. Geen spiralizer? Rasp de courgette dan grof. Doe dit wel met de hand – met een blokrasp – anders wordt de courgette te nat.

Schep de courgetti om met de helft van de tapenade en proef of je meer tapenade wilt toevoegen.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Gepubliceerd op 27 augustus 2020

Over Emma van der Deijl

Ik maak gerechten voor echte mensen met echte levens. Simpel, snel en smakelijk.
Ik kook graag, vaak en veel. Ook op dagen met weinig tijd. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

Lees Interacties

Leave A Reply