Pilav met spinazie

Pilav met spinazie en kokos

Een makkelijk gerecht voor het hele gezin: pilav met spinazie, kokos en kikkererwten. Snel op tafel, en geliefd bij jong en oud!
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Een gerecht dat het hele gezin waanzinnig lekker vindt en dat ook nog eens heel makkelijk te maken is. Klinkt dat goed? Dat dacht ik al. Deze pilav met spinazie en kokos voldoet helemaal aan die beschrijving. Dit gerecht kan als maaltijd op zich, maar het ook heerlijk als bijgerecht bij Indiase butter chicken of een andere curry!

Pilav spinazie kokos

Makkelijke pilav met spinazie voor het hele gezin

Je serveert deze rijkgevulde pilav met een razendsnelle raita. Voor volwassenen en grote kinderen kun je alles naast elkaar serveren. Voor de kleinste eters vind ik het handig om de kikkererwten los te geven, daar kunnen kleintjes hun fijne motoriek mee oefenen. De raita schep ik door de rijst heen, zodat het geheel wat makkelijker te scheppen is met een klein lepeltje.

Wil je dit gerecht vegan maken, vervang dan de Griekse yoghurt door een plantaardig alternatief, bijvoorbeeld yoghurt op basis van kokos.

Kinderservies Mepal Mio

Om het samen eten nog leuker te maken, mocht ik van Mepal een setje Mio kinderservies voor onze dochter uitkiezen, en daar zijn we heel blij mee! Met name de oefenlepel is een groot succes: niet alleen oefent ze er graag mee, ze kan er ook daadwerkelijk steeds beter zelf mee eten. Ook de oefenbordjes zijn een groot succes: dit zijn de eerste bordjes die ze gewoon op haar tafel laat staan in plaats van ze om te keren of op de grond te gooien.

Pilav met spinazie

Over de antilekbeker van Mepal Mio had ik veel goede verhalen gehoord, maar omdat mijn kinderen antilekbekers niet snappen, koos ik voor de rietjesbeker. Ook die viel in goede aarde: N kan er uitstekend mee overweg, en hoe vaak ze hem ook op de grond smijt (“uhoh”), hij kan overal tegen en lekt niet!

Pilav met spinazie

Zo maak je pilav met spinazie en kokos voor 2 volwassenen en 2 kinderen:

 • Kooktijd: 40 minuten

  Voor de pilav met spinazie en kokos

 • 4 cm gember
 • 40 gr kokosrasp
 • 1 el neutrale plantaardige olie
 • 200 gr zilvervliesrijst
 • 600 gr bevroren spinazie
 • 1 tl gemalen kardemom
 • 1/2 el gemalen koriander
 • 50 gr rozijnen
 • 1/4 tl zout
 • 400 ml water
 • 2 blikken kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
 • Voor de raita

 • 1/4 komkommer
 • 100 gr Griekse yoghurt
 • 10 gr munt
 • 10 gr koriander (vervang evt. door extra munt)

Zo maak je het

Was de gember en hak hem fijn. Rooster daarna in een droge wok of hapjespan de kokos. Blijf erbij: de kokos verkleurt binnen no time van wit naar goudbruin.

Makkelijke pilav met spinazie

Schep dan 3 el van de kokos uit de pan en doe de olie bij de rest in de pan. Voeg de rijst toe en schep goed om tot alle rijstkorrels bedekt zijn met een laagje olie. Doe vervolgens de gember, de spinazie, de kardemom, de koriander, de rozijnen, het zout en het water in de pan.

Draai het vuur laag en laat de pilav met het deksel op de pan rustig pruttelen. Roer af en toe goed om, zodat de spinazie goed kan ontdooien. Na ongeveer 25 minuten is de rijst als het goed is helemaal gaar.

Maak ondertussen de raita. Was daarvoor de komkommer en rasp hem grof. Haal de blaadjes munt van de steeltjes en hak die grof. Hak ook de koriander grof. Roer de yoghurt los met de komkommer en voeg het grootste deel van de kruiden toe. Houd van de kruiden een klein handje achter om te garneren.

Voeg wanneer de rijst gaar is de kikkererwten aan de rijst toe en laat die nog 3 minuten meewarmen. Serveer de rijst met de raita ernaast.

P.S. Voor dit artikel heb ik een barterdeal met Mepal. Ik heb producten van Mepal gekregen, maar word verder niet door ze gesponsord.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 4 / 5. Aantal: 4

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Reacties

 1. Graag win ik voor onze kersverse baby een deep turquoise setje zodat ze over een tijdje gezellig mee kan eten aan tafel.

  • Wat een leuke actie en een prachtig setje! Ik doe heel graag mee met de winactie met het roze setje! Ik verwacht dat mijn kleine het helemaal leuk gaat vinden. Ps. Komt de pilav erbij of is het toch echt de bedoeling dat ik dat zelf ga maken 😉

  • Wat een super leuk bestek en een heerlijk recept. Die ga ik zeker uitproberen. Ik zou het bestek graag willen winnen in deep blue. Erg mooi 😍

 2. Wat een leuke actie! Wij doen hier graag aan mee en dan gaan we voor de deep blue variant. Onze kleine man drinkt nu nog uit een saaie fles, maar ik zie hem bij de volgende stap graag van het mepal babyservies eten en drinken! Onder andere de antislip bodem maakt vader en moeder blij 🙂 ;).

  • Ik doe graag mee onze 7 maanden oude zoon eet nu ook gezellig en ontbreekt nog een bordje voor hem. Een stoere blauwe of turquoise zou super zijn 🍀😄

 3. Wat een mooi servies! Voorlopig hebben wij nog 3 maanden het plan borstvoeding te geven maar voor daarna zijn er nog geen bordjes/bekers in huis. Zielig he? Ik vind de kleur die N heeft heel mooi, kleurt ook fris bij het eten!

 4. Leuk kinderservies, doe graag mee voor een blauwe set. Maar wilde ook even zeggen dat ik de toevoeging van kokos echt heel tof vind. Dat ga ik ook eens proberen!

 5. Ik doe heel graag mee voor het babyservies Mepal Mio 3-delig – deep turquoise voor mijn lieve nichtje. Wat een leuke verrassing zou dit zijn!

Laat hier weten wat je er van vindt