Ik ben dol op venkel, maar mijn meneer niet zo. Het is dus vaak zoeken naar een compromis. En gelukkig: deze pasta met venkel en tonijn vinden we allebei heerlijk.
Ik weet niet hoe dat bij jou gaat, maar bij ons thuis ontstaan regelmatig nieuwe recepten tijdens het koken. Deze pasta begon zijn leven op papier als pasta met venkel en roze peper. Al kokend bedacht ik er tonijn bij, en daar leken kappertjes en rucola me dan ook weer erg lekker bij. En dat bleek te kloppen: dit is echt een waanzinnig lekkere pasta.
Pasta met tonijn
De zachtzoete venkel combineert heerlijk met de hartige tonijn. Wat je ook doet: kies voor tonijn op olie. Tonijn in water is toch meer kattenvoer, als je het mij vraagt. Tonijn op olie is juist lekker smeuïg. Ik vind zelf de versie in olijfolie het lekkerst.
Roze peper is trouwens echt iets heel anders dan zwarte peper. Roze peper is strikt genomen niet eens peper. De smaak is ook heel anders: veel frisser en minder pittig.
Geen idee wat je verder met roze peper wilt? Geen nood, je kunt het gebruiken in nog veel meer recepten. Bijvoorbeeld met kip, of juist in zoete koekjes.
Zo maak je pasta met venkel en tonijn voor 2 personen:
- Kooktijd: 20 minuten
- 1 venkelknol
- 1 el extra vierge olijfolie
- 150 gr pasta
- 1 blikje tonijn op olie
- 2 tl roze peper
- 1 el citroensap
- 2 el kappertjes
- 2 handenvol rucola
Zo maak je het
Snijd de venkel in kleine stukjes. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de venkel op middelhoog vuur tot hij zacht is en bruine plekje begint te krijgen, ongeveer 10 minuten.
Snelle pasta
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de olie van de tonijn af en wrijf de roze peper grof in een vijzel.
Doe de uitgelekte pasta met de tonijn, het citroensap en de kappertjes bij de venkel in de pan en schep goed om. Voeg dan de rucola en de roze peper toe.
Laat hier weten wat je er van vindt