Pasta met venkel en tonijn

Snelle pasta met venkel en tonijn

Een echte smaakbom, deze pasta met venkel, prei en tonijn. Romig door de geitenkaas, boordevol groente en heerlijk hartig van de tonijn!
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Ik ben dol op venkel, maar mijn meneer niet zo. Het is dus vaak zoeken naar een compromis. En gelukkig: deze pasta met venkel en tonijn vinden we allebei heerlijk.

Pasta met venkel en tonijn

Ik weet niet hoe dat bij jou gaat, maar bij ons thuis ontstaan regelmatig nieuwe recepten tijdens het koken. Deze pasta begon zijn leven op papier als pasta met venkel en roze peper. Al kokend bedacht ik er tonijn bij, en daar leken kappertjes en rucola me dan ook weer erg lekker bij. En dat bleek te kloppen: dit is echt een waanzinnig lekkere pasta.

Pasta met tonijn

De zachtzoete venkel combineert heerlijk met de hartige tonijn. Wat je ook doet: kies voor tonijn op olie. Tonijn in water is toch meer kattenvoer, als je het mij vraagt. Tonijn op olie is juist lekker smeuïg. Ik vind zelf de versie in olijfolie het lekkerst.

Pasta met venkel en tonijn

Roze peper is trouwens echt iets heel anders dan zwarte peper. Roze peper is strikt genomen niet eens peper. De smaak is ook heel anders: veel frisser en minder pittig.

Geen idee wat je verder met roze peper wilt? Geen nood, je kunt het gebruiken in nog veel meer recepten. Bijvoorbeeld met kip, of juist in zoete koekjes.

Zo maak je pasta met venkel en tonijn voor 2 personen:

  • Kooktijd: 20 minuten
  • 1 venkelknol
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 150 gr pasta
  • 1 blikje tonijn op olie
  • 2 tl roze peper
  • 1 el citroensap
  • 2 el kappertjes
  • 2 handenvol rucola

Zo maak je het

Snijd de venkel in kleine stukjes. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de venkel op middelhoog vuur tot hij zacht is en bruine plekje begint te krijgen, ongeveer 10 minuten.

Snelle pasta

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de olie van de tonijn af en wrijf de roze peper grof in een vijzel.

Doe de uitgelekte pasta met de tonijn, het citroensap en de kappertjes bij de venkel in de pan en schep goed om. Voeg dan de rucola en de roze peper toe.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal: 1

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt