Paprikaquiche

Een paar weken geleden beloofde ik jullie een tweede quicherecept en uiteraard houd ik me aan die belofte, dus bij deze het recept voor mijn paprikaquiche.

Quiche met paprika

Deze paprikaquiche is uitstekend geschikt als ruime maaltijd voor twee, met salade als maaltijd voor vier en  – in kleine punten of repen –  als borrelhap. Daarnaast kan deze quiche ook nog eens helemaal melkvrij en vegan worden gemaakt. Een absolute allemansvriend dus, maar wel één met een uitgesproken smaak. Alle reden dus om de keuken in te duiken!

Paprikaquiche

Zelf quiche maken

Voor deze quiche maak ik ook het deeg zelf. Het beste recept daarvoor komt uit het onvolprezen boek Veg! en is niet alleen heel lekker, maar ook erg makkelijk. Het recept vind je hier. Natuurlijk kun je ook een ander recept gebruiken, of ervoor kiezen om een rol kant-en-klaar deeg te gebruiken.

Bereiding: 40 minuten

Ingrediënten voor een paprikaquiche van ca. 24 cm doorsnede:

  • 1 portie quichedeeg (gebruik voor een melkvrije/vegan versie kokosolie voor je deeg of gebruik een rol kant-en-klaar melkvrij deeg)
  • 1 pot gegrilde paprika’s, afgespoeld en uitgelekt, of 4-5 zelf gegrilde puntpaprika’s
  • 125 ml crème fraîche (of sojaroom)
  • 1 tl pimentón (gerookt paprikapoeder), liefst de bitterzoete variant
  • 1/2 tl fijn zout
  • 4 eieren
  • 30 gr amandelschaafsel

Wat vond je van dit recept? 1 Star 2 Stars 3 Stars 4 Stars 5 Stars Loading...

Verwarm de oven voor op 200 graden/180 graden hetelucht. Rol het deeg dun uit tot het iets groter is dan je quichevorm. Vet de quichevorm in en leg het deeg erin. Snijd de randjes af. Als je geen quichevorm hebt, gebruik dan een springvorm. Snijd dan de randjes niet weg. Prik met een vorm gaatjes in de bodem, niet te veel en niet te diep.

Paprikaquiche

De vulling van je quiche

Dep de gegrilde paprika’s droog met keukenpapier en snijd de helft in de lengte in repen. Pureer de andere helft met de room, pimentón, eieren en zout en peper naar smaak tot de vulling. Zorg nu dat je klaar bent om de quiche snel in de oven te zetten, zodat de bodem niet zacht wordt. Giet de vulling nu in de vorm. Verdeel daarna de paprikarepen in een mooi patroon over/in de vulling.

Paprikaquiche

Bestrooi vervolgens met het amandelschaafsel. Bak de quiche vervolgens in 25-30 minuten mooi goudbruin.

Paprikaquiche

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.