Paprikaquiche

Paprikaquiche

Deze prachtig felgekleurde paprikaquiche lust echt iedereen. En dat terwijl hij een uitgesproken smaak heeft. Lekker en boordevol paprika!
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Een paar weken geleden beloofde ik jullie een tweede quicherecept en uiteraard houd ik me aan die belofte, dus bij deze het recept voor mijn paprikaquiche.

Paprikaquiche

Quiche met paprika

Deze paprikaquiche is uitstekend geschikt als ruime maaltijd voor twee, met salade als maaltijd voor vier en  – in kleine punten of repen –  als borrelhap. Daarnaast kan deze quiche ook nog eens helemaal melkvrij worden gemaakt. Een absolute allemansvriend dus, maar wel één met een uitgesproken smaak. Alle reden dus om de keuken in te duiken!

Paprikaquiche

Paprikaquiche maken

Voor deze quiche maak ik ook het deeg zelf. Het beste recept daarvoor komt uit het onvolprezen boek Veg! en is niet alleen heel lekker, maar ook erg makkelijk. Het recept vind je hier. Natuurlijk kun je ook een ander recept gebruiken, of ervoor kiezen om een rol kant-en-klaar deeg te gebruiken.

Paprikaquiche

Zo maak je een paprikaquiche van ca. 24 cm doorsnede:

  • Kooktijd: 40 minuten
  • 1 portie quichedeeg (gebruik voor een melkvrije/vegan versie kokosolie voor je deeg of gebruik een rol kant-en-klaar melkvrij deeg)
  • 1 pot gegrilde paprika’s, afgespoeld en uitgelekt, of 4-5 zelf gegrilde puntpaprika’s
  • 125 ml crème fraîche (of sojaroom)
  • 1 tl pimentón (gerookt paprikapoeder), liefst de bitterzoete variant
  • 1/2 tl fijn zout
  • 4 eieren
  • 30 gr amandelschaafsel

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden/180 graden hetelucht. Rol het deeg dun uit tot het iets groter is dan je quichevorm. Vet de quichevorm in en leg het deeg erin. Snijd de randjes af. Als je geen quichevorm hebt, gebruik dan een springvorm. Snijd dan de randjes niet weg. Prik met een vorm gaatjes in de bodem, niet te diep.

Bekleed de quichebodem met bakpapier en vul met blindbakvulling, bijvoorbeeld gedroogde peulvruchten. Bak de boden gedurende 10 minuten blind. Gebruik je korstdeeg van een rol, dan is het het handigst om het deeg gewoon met het bakpapier boven in de vorm te leggen hiervoor.

De vulling van je paprikaquiche

Dep de gegrilde paprika’s droog met keukenpapier en snijd de helft in de lengte in repen. Pureer de andere helft met de room, pimentón, eieren en zout en peper naar smaak tot de vulling.

Paprikaquiche bakken

Giet de vulling nu in de vorm. Verdeel daarna de paprikarepen in een mooi patroon over/in de vulling. Bestrooi vervolgens met het amandelschaafsel. Bak de quiche vervolgens in 25-30 minuten mooi goudbruin.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal: 1

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt