Overnight oats met koffie en frambozen

Overnight oats met koffie en frambozen

Een makkelijk en razendsnel ontbijt: overnight oats met koffie en frambozen. 's Avonds klaarzetten, 's morgens in een paar seconden aan tafel

Gelukkig 2021! En waar kan ik het jaar beter mee beginnen dan met een ontbijtrecept? Dat dacht ik. Overnight oats met frambozen en koffie dus.

Koffie en frambózen? En havermout? Really? Ja echt! Afgelopen najaar deed ik mee aan Yo’s Style Academy. In de bijbehorende Facebookgroep ging het over van alles, van life changing inzichten tot lekkere ontbijtjes. Monsterhit was dit recept voor overnight oats met kokos en koffie, waar een deel van de groep lekker mee ging experimenteren.

Ik kreeg daar ook helemaal zin in, dus ik experimenteerde lekker mee. Het resultaat was dit overheerlijke, snelle ontbijtje. Je moet hiervoor wel even ‘s avonds de keuken in, maar dan heb je de volgende morgen ook in een paar seconden je ontbijt op tafel staan.

Overnight oats met koffie en frambozen

Naast frambozen voegde ik aan de overnight oats ook speculaaskruiden toe. Koffie met speculaaskruiden vond ik al lekker, en de frisheid van frambozen past er verrassend goed bij! Ik denk doordat goede koffie ook iets fris heeft. De speculaaskruiden maken het dan weer lekker verwarmend. Ideaal voor de winter dus.

Voor deze overnight oats kun je kiezen of je koemelk of plantaardige melk gebruikt. In het eerste geval moet je de oats ‘s nachts in de koelkast zetten, bij plantaardige melk is dat niet nodig. In het laatste geval heb je met de warme koffie erbij lekker lauwwarme oats ‘s morgens, dus dat heeft mijn voorkeur.

Zo maak je overnight oats met koffie en frambozen voor 2 personen:

  • Kooktijd: 5 minuten
  • 50 gr havermout
  • 150 ml (plantaardige) melk (of zoveel meer of minder als er nodig is om met de koffie tot 225 ml te komen)
  • 2 tl amandelpasta
  • 1/4 tl speculaaskruiden
  • 50 gr diepvriesframbozen
  • 1 el kokosrasp
  • 2 shots espresso (bij mijn apparaat is dat 75 ml)

Zo maak je het

Overnight oats voorbereiden

Doe dit de avond van tevoren. Verdeel de havermout, melk, amandelpasta, speculaaskruiden en frambozen over 2 kommen of potjes. Rooster daarna de kokos in een droge koekenpan. Doe de kokos zodra hij mooi goudbruin is in een bakje en bewaar tot de ochtend. Zet de havermout in de koelkast als je koemelk gebruikt.

Overnight oats met frambozen

Voeg de volgende ochtend aan elke portie oats een shot espresso toe. Bestrooi de overnight oats ten slotte met geraspte kokos.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt